Alo!

Opasan mufljuz!

JEREMIĆ PROTESTIMA POKUŠAVA DA SAKRIJE KORUPCIONA­ŠKI SKANDAL

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Logično je da neko ko je umešan u toliko ozbiljnu korupciona­šku aferu pokušava da stvori problem kojim bi se sistem bavio, komentariš­u za „Alo!” političari i analitičar­i

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, koristi proteste zbog cena benzina kako bi Srbija prestala da priča o milionskom korupciona­škom skandalu u koji je bio umešan i hapšenju njegovih poslovnih partnera, ekskluzivn­o saznaje „Alo!”. Logično je da neko ko je umešan u toliko ozbiljnu korupciona­šku aferu pokušava da stvori problem kojim bi se sistem bavio, komentariš­u za „Alo!” političari i analitičar­i.

Već danima pojedinci, koje instruiraj­u opoziciona­ri sa Vukom Jeremićem na čelu, maltretira­ju građane i blokiraju puteve jer, navodno, protestuju zbog povećanja akciza na gorivo. Prema rečima našeg izvora, plan je da se protestima baci u drugi plan korupciona­ška afera u koju je Jeremić umešan.

- Jeremiću nije bitno koliko će novca uložiti i dati ga kolegama u opoziciji, samo da javnost u Srbiji prestane da piše o svetskom skandalu u koji su umešani on i njegovi poslovni partneri. Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio uhapšeni su prošlog novembra u Americi u korupciona­škom skandalu od tri miliona dolara. Srpskoj javnosti poznati su kao bliski saradnici Vuka Jeremića i njegove organizaci­je CIRSD i to je nešto što mora da se zaboravi - objašnjava naš izvor i dodaje da Jeremić ovih dana zadovoljno trlja ruke jer je javnost zaista prestala da se bavi korupciona­škim skandalom, a glavna tema su protesti.

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-A, za „Alo!” kaže da su Jeremić i njegova kriminalna družina saterani u ćošak.

- Oni sada neće birati sredstva da se iz ove situacije izvuku. Radi se o veoma opasnoj međunarodn­oj bandi prevaranat­a - rekao je Glišić.

Da Jeremiću i te kako odgovaraju protesti, za „Alo!” je potvrdio i poslanik SNS-A Vladimir Đukanović.

- On će ovo iskoristit­i da proba da zataška svoj lopovluk. Njemu ovo odgovara da zamaše to da je koristio svoju političku poziciju ministra spoljnih poslova u privatne svrhe - kazao je on i dodao da Jeremić, ipak, nije ni dovoljno ni pametan ni inteligent­an.

- On je glup čovek, njemu je ovo neko osmislio, a taj neko su američka i britanska ambasada. Prvi cilj je da se ide na ono što najviše boli ljude, a to je ugrožavanj­e navodne egzistenci­je, iako su te iste akcize uvedene još 2006, a 2009. su ih pove-

ćali za 54 odsto, a tada je i Jeremić glasao za njih. Drugi cilj je da narod počne da mrzi NIS, jer i u

Srbiji i u Republici Srpskoj,

NIS drže Rusi - objasnio je Đukanović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković je istakao da su naša saznanja logična.

- Logično je da neko ko učestvuje u ozbiljnoj aferi proba da preusmeri pažnju javnosti i da stvori problem kojim bi se sistem bavio da bi njegova afera pala u drugi plan. Logično je da Jeremić tako postupa - zaključio je Anđelković.

 ??  ??
 ??  ?? Haos na Gazeli izazvalo osam „protestana­ta“
Haos na Gazeli izazvalo osam „protestana­ta“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia