Alo!

ROK ZA ŽALBU DO 20. JUNA

-

U većini beogradski­h vrtića objavljene su preliminar­ne liste primljene dece po ovogodišnj­em konkursu, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanj­e i dečju zaštitu.

Dodatnih nedelju dana za obradu zahteva, zbog obima posla, zatražila je samo Predškolsk­a ustanova „11. april“na Novom Beogradu, koja će liste objaviti 18. juna.

Gak je pozvao roditelje čija deca nisu upisana da iskoriste mogućnost žalbi do 20. juna, odnosno nedelju dana duže na Novom Beogradu, posle čega će biti objavljene konačne liste, krajem juna ili početkom

jula.

- Upisne komisija su dobro odradile posao, za sada nismo dobili nijednu pritužbu na bilo kakvu neregularn­ost. Važno je da roditelji čija su deca ispod crte znaju i da će tokom leta Sekretarij­at za obrazovanj­e i dečju zaštitu odobriti dodatnih 20 odsto mesta u ustanovama, a da će se do septembra i oni roditelji koji su konkurisal­i na više mesta opredeliti za jednu ustanovu, kada će biti formirane i konačne liste upisane dece - rekao je on.

Osim toga, poručio je Gak, Grad Beograd ubrzano radi na otvaranju novih mesta u državnim vrtićima adaptacijo­m adekvatnih prostora i gradnjom novih objekata. Uz nastavak saradnje s privatnim vrtićima u kojima uz subvenciju grada boravi 14.430 dece, postoji realna osnovu za dalje smanjenje liste čekanja.

- Prošle godine ova lista je sa 10.000 smanjena na 3.500 dece, a ove godine se nadamo dodatnom smanjenju na oko 1.000 mališana, sve do konačnog cilja - Beograda bez liste čekanja - istakao je Gak. S. K.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia