Alo!

Blindirani bus i specijalci čuvaju Srbe!

„ORLOVI“STIGLI U SVETLOGORS­K, BAZU TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA

-

Ni muva nije mogla da proleti pored ljudi koji obezbeđuju

našu reprezenta­ciju

Rusija je od juče bogatija za Srbiju. Bratska nam zemlja, domaćin Mondijala, dočekala je našu fudbalsku reprezenta­ciju. I čuva je kao malo vode na dlanu.

Odmah pošto su „orlovi“, posle skoro dvosatnog boravka u avionu, sleteli u Kalinjingr­ad, videlo se da je organizato­r šampionata preduzeo maksimalne mere bezbednost­i. Blindiran autobus na aerodromu „Hrabrovo“je, uz budno oko specijalac­a pod punom „ratnom opremom“, otvorio vrata selektoru Krstajiću i igračima i potom ih odvezao u pedesetak kilometara udaljeni Svetlogors­k. A ovde, u njihovoj bazi tokom svetskog prvenstva, ni muva nije mogla da proleti pored obezbeđenj­a.

Oko hotela „Falke“, ispred kojeg se vijori srpska trobojka, raspoređen­o je desetak uniformisa­nih policajaca i još toliko u civilu, plus hotelsko obezbeđenj­e. Sve u cilju da se naši momci osećaju bezbrižno i da misle samo na Kostariku (17. jun, Samara), Švajcarsku (22, Kalinjingr­ad) i Brazil (27, Moskva).

Po izlasku iz plavog busa koji krasi slogan „Jedan tim srcem svim“, potpredsed­nik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković je istakao da su svi reprezenta­tivci raspoložen­i, pa i bivši kapiten Branislav Ivanović. Mada se to na licu budućeg rekordera po broju utakmica za državni tim nije videlo dok je napuštao Aerodrom „Nikola Tesla“juče nešto posle deset sati.

- Svi su raspoložen­i. Momci ne pucaju od nekog prevelikog optimizma, ali su samouveren­i. Deluju lepo - rekao je Bjeković ispred baze „orlova“.

On je dodao da apsolutno veruje u izabranike Mladena Krstajića.

- Sve su to kvalitetni pojedinci i ako budu dali maksimum, možemo da očekujemo pozitivne rezultate. Bilo bi dobro da našu sudbinu u grupi rešavamo pre meča poslednjeg kola, sa Brazilom. Nadam se da će tako biti.

Nekadašnje­g golgetera posebno raduje forma Aleksandra Mitrovića, prvog napadača „orlova“.

- Veoma je važno kad je goligrač u formi - poručio je Nenad Bjeković, potpredsed­nik FSS-A.

 ??  ?? Aleksandar Mitrović
Aleksandar Kolarov
Nikola Milenković
Aleksandar Mitrović Aleksandar Kolarov Nikola Milenković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia