Alo!

JOKSOVIĆ JE LAŽNI SVEDOK

On govori neistine kako bi sačuvao svoj povlašćeni položaj, koji je dobio na nezakonit način

- Danica.curuvija@alo.rs

PIŠE: DANICA ĆURUVIJA

Ispitivanj­em svedoka saradnika Nebojše Joksovića (48) Jokse juče je u Specijalno­m sudu u Beogradu nastavljen­o suđenje Darku Šariću (48) i njegovim saradnicim­a, optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike. Kako saznajemo, optuženi su dobro preznojili Joksovića tokom unakrsnog ispitivanj­a, koje se odvijalo iza zatvorenih vrata.

Advokat Goran

Jovandić, branilac po službenoj dužnosti

Darka Šarića, izjavio je za

„Alo!“da je

Joksović lažni svedok i da zbog toga treba da izgubi povlašćeni status.

- Svedok saradnik je lažni svedok, koji je napamet naučio šta da priča kako bi sačuvao svoj status, koji je dobio na nezakonit način. Lažni svedok priča ono što mu odgovara, s obzirom na to da nije priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se optužnicom stavlja na teret - rekao je Jovandić.

On je naglasio da se Joksovićev­a nedosledno­st vidi kada se njegove izjave uporede sa drugim iskazima, a pogotovo sa onim što je dao svedok saradnik Draško Vuković.

- Joksovićev­a izjava je suprotna iskazu Darka Šarića i drugih svedoka. Zbog toga svedok saradnik mora da izgubi taj status i da se rešenje stavi van snage - rekao je Jovandić.

Kako „Alo!“saznaje, nekoliko optuženih je četiri sata ispitivalo Joksovića iza zatvorenih vrata. Joksović je ponovo pozvan da svedoči jer je Šariću po nalogu Apelaciono­g suda ponovljeno suđenje. Novinari i porodica Darka Šarića juče nisu mogli da uđu u zgradu Specijalno­g suda. Njegov brat Duško i supruga Lana zbog toga juče nisi bili viđeni u sudu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia