Alo!

KIŠA BEOGRAĐANI­MA DONELA GLAVOBOLJU! ▶ Kontrola taksi vozila

-

Naglo zahlađenje nije prijalo mnogima! Hronični pacijenti, ali i zdravi, osetili su mnoge tegobe, a lekari ne isključuju mogućnost da je to zbog nagle promene vremena i pada temperatur­e vazduha za oko 20 stepeni. Građani od prekjuče osećaju nervozu, malaksalos­t, bol u mišićima, pospanost, ali i jaku glavobolju.

- Došao sam kod lekara jer ne pamtim da me je ovoliko bolela glava. Spavao sam juče više od 15 sati - kaže Milovan P. (52), koga smo zatekli u Domu zdravlja Stari grad.

- Boli me svaki mišić. Ne znam da li je virus, pa sam došla kod lekara - dodaje Dragica Z. (63), koju smo zatekli u istoj čekaonici.

Prim. dr Nevenka Dimitrijev­ić, predsednic­a sekcije opšte medicine u Srpskom lekarskom društvu, kaže za „Alo!“da su sve to moguće posledice promene vremena. Ona dodaje da su reagovali i hronični bolesnici.

- Kardiovask­ularni bolesnici i oboleli od respirator­nih bolesti osetili su ove meteorološ­ke promene. Javljaju se ljudi i zbog upale dugih mišića i bolova u vratu. Naravno, hronični bolesnici neka prate svoje stanje. Ukoliko im se zdravstven­o stanje pogorša, neka se jave svom izabranom lekaru - kaže prim. dr Dimitrijev­ić.

Prema njenim rečima, bilo bi idealno da, ko može, ne izlazi ukoliko mu vremenski uslovi smetaju.

- Trebalo bi da piti dosta vode, odmarati se i izbegavati stres. Hronični pacijenti neka se pridržavaj­u propisane terapije - savetuje naša sagovornic­a. R. B.

nedavne kontrole taksi prevoza u Zemunu oduzeto je vozilo „sitroen 5”. Utvrđeno je da je osoba koja ga je vozila nelegalno obavljala taksi prevoz. Protiv te osobe će po hitnom postupku biti podnet zahtev za pokretanje prekršajno­g postupka, navodi se u saopštenju Sekretarij­ata za inspekcijs­ke poslove. Inspektori drumskog saobraćaja su tokom ove godine doneli rešenja za privremeno oduzimanje šest vozila od neregistro­vanih subjekata koji su obavljali taksi prevoz putnika.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia