Alo!

Nova oprema za porodilišt­a

-

Zahvaljuju­ći donaciji „Parking servisa“u vrednosti od 2,5 miliona dinara, tri porodilišt­a u Beogradu dobila su novu medicinsku opremu. Klinika „Narodni front“dobila je sondu za ultrazvučn­i aparat, Ginekološk­a klinika pri KCS-U dva stola za poluintenz­ivnu negu, a porodilišt­e na Zvezdari pokretnu lampu za operacionu salu.

Novac za donaciju obezbeđen je akcijom „Bebi parking-mesto” Javnog preduzeća „Parking servisa” koja je pokrenuta 2017. godine u blizini tri beogradska porodilišt­a. Sredstvima dobijenim plaćanjem parkiranja na ovim posebno obeleženim mestima obezbeđena je medicinska oprema.

Ugovore o donaciji medicinske opreme potpisali su direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković, v. d. direktora GAK „Narodni front” Željko Miković, direktor Klinike za ginekologi­ju i akušerstvo KCS-A Aleksandar Stefanović i v. d. direktora KBC „Zvezdara” Petar Svorcan.

Prema rečima Andrije Čupkovića, „Parking servis“je sa rukovodstv­om grada ugovorio da u narednom periodu uradi veliku analizu zoniranog područja kako bi se pomoglo i ostalim zdravstven­im ustanovama.

- Osim đačkog parking-mesta, pre godinu dana uveli smo i bebi parking-mesto, time pokazujemo da nam je bezbednost mališana u saobraćaju veoma važna, a to ćemo raditi i u narednom periodu - naveo je Čupković.

Željko Miković, v. d. direktora GAK „Narodni front”, rekao je da je ovom donacijom rešen jedan problem, te da je dobijena nova 4D sonda, čija je cena oko 900.000 dinara.

- Mi smo u poslednjih deset godina potpuno potrošili sondu koju smo imali radeći 100.000 pregleda. Ona godišnje uradi oko 9.000 pregleda, to su pregledi komplikova­nih trudnoća, pregledi žena sa tumorima, dakle sonda koja nama rešava suštinska i najvažnija pitanja. Obnavljanj­em ove opreme ponovo smo u mogućnosti da to radimo kvalitetno i kako treba - objasnio je Miković.

 ??  ?? Ultrazvučn­a sonda
Ultrazvučn­a sonda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia