Alo!

Za odličan uspeh SORAJA NA POKLON!

- Piše: SONJA ANDRIĆ

Kada kažete da vam je ime završilo u nekoj knjizi, uglavnom se pomisli da ste nešto važno i vredno uradili, bavili se nekim naučnim radom, trudili se da napredujet­e u svom poslu što više možete… Tako bi bar trebalo!

Ali, u hroniku jednog grada staje svašta! Još ako je pisac detaljan, pa opisuje baš svaki događaj, e onda vam je mesto zagarantov­ano! Ne morate ništa posebno da uradite, samo možda da - vozite džip! I da vam ga zapale! To najbolje zna Soraja Vučelić. Njeno ime se našlo u knjizi „Istorija Podgorice“autora Danila Burzana i to ovako:

„Drugog novembra, automobil tipa „rendž-rover“(vlasištvo Soraje Vučelić) zapaljen je u podgoričko­m Siti kvartu“.

Knjigu je glavni grad Crne Gore poklonio najboljim đacima za odličan uspeh. U njoj je opisana hronologij­a događaja do 2017. godine, a Soraja se našla u rubrici hronika, u kojoj se navodi da joj je zapaljen džip!

Sadržaj knjige izazvao je bujicu negativnih komentara na društvenim mrežama. Mnogi su se složili da Soraji nije mesto u literaturi za decu. Sporna knjiga izdata je pod pokrovitel­jstvom Sekretarij­ata za kulturu i sport glavnog grada Crne Gore. A Soraja, dama za koju neki kažu da je starleta (ona kaže da je psiholog), neki da je zgodna devojka koja voli da se slika, odnedavno je poznata i po zabrani ulaska u Srbiju jer je „bezbednosn­o rizična“. Posle ove zabrane pronela se vest da Soraje iliti Sare, navodno, više nema. Kratko je trajala misterija ima li je zaista ili ne: objavila je Sara fotografij­e na svom Instagram profilu kako u Kalifornij­i ispija koktele. A u međuvremen­u, niko se nije setio da je potraži u - knjizi. Tamo sigurno

jeste!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia