Alo!

Ronaldo lomi Ramosa

PREDRAG MIJATOVIĆ I LJUBINKO DRULOVIĆ O DERBIJU ŠPANIJA-PORTUGAL

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Već drugog dana 21. svetskog prvenstva u Rusiji očekuje nas pravi spektakl. Na stadionu u Sočiju, aktuelni šampion Evrope, selekcija Portugala, odmeriće snage sa moćnom Španijom (20, RTS1).

Dve selekcije s Iberijskog poluostrva su već viđene u osmini finala Mondijala, a ovaj uvodni meč na turniru bi mogao da odredi ko će u eliminacio­nu fazu ići kao prvi, a ko kao drugi iz grupe B. Statističk­i gledano, na terenu će snage odmeriti dve selekcije koje zajedno vrede gotovo milijardu i po evra, a najveće bitke vodiće saigrači iz Reala - Kristijano Ronaldo i

Serhio Ramos.

- Dugo sam živeo u Portugalu i uvek navijam za njih, ali imam osećaj da će večeras biti nerešeno. Verujem da bi Portugalci, kao i pre dve godine na Evropskom prvenstvu, mogli da budu favoriti iz senke. Ronaldo sam može da reši pitanje pobednika, ali i Španija ima veliki broj kvalitetni­h igrača. Mnogi potenciraj­u to da je Ramos prljav i grub igrač, ali se ne bih složio. On je profesiona­lac i svaki selektor bi ga želeo u svojoj ekipi - kaže Ljubinko Drulović, bivši fudbaler Porta i Sportinga.

S druge strane, simpatije Predraga Mijatovića će biti na strani Španije, ne samo zbog činjenice da je legenda Reala, već i zbog jednog specijalno­g detalja.

- Fernando Jero, koji je u sredu imenovan za selektora Španije, moj je veliki prijatelj i želim mu svu sreću. S nestrpljen­jem očekujem ovaj duel, jer je to najveća utakmica prvog kola Mondijala. Očekuje nas mnogo velikih duela, a Ronaldo, kao najbolji fudbaler sveta, imaće ogroman motiv da osvoji praktično jedini pehar koji mu nedostaje. Biće to spektakl kaže Mijatović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia