Alo!

Ne treba da jurnemo na Kostarikan­ce!

-

U prvoj utakmici na prethodna dva Mondijala naša reprezenta­cija je izgubila rezultatom 0:1 (2006. od Holandije, 2010. od Gane) zbog greške. Baš zbog toga Vladimir Stojković ističe da „orlovi“ne treba da jurnu protiv Kostarike i eventualno ponovo nesrećno izgube.

- Nije nam potreban pritisak da moramo da dobijemo prvi meč po svaku cenu. To su tvrde utakmice i bolje da se završi 0:0, nego da izgubimo. Ne treba da se zalećemo, da gubimo glavu - poručuje golman Srbije.

Kostarika je, dodaje Stojković, ozbiljna ekipa, ali samo prvi rival u nizu.

- Imamo tri utakmice i iz njih treba da izvučemo najbolje. Raduje me naša igra u poslednjoj proveri protiv Bolivije. Defanzivna linija je pokazala kvalitet. Spremni smo za prvi meč.

Golmanu „orlova“je, kaže, veoma bitan skauting rivala.

- Važno je da se upoznamo s karakteris­tikama suparnički­h igrača. Da saznamo koje su im jače noge, kako šutiraju pod pritiskom, a kako kad su sami, kako šutiraju slobodnjak­e... To ostane u podsvesti, pa donese mirnoću na utakmici.

Stojković nije želeo da troši reči na kolegu iz kostarikan­ske reprezenta­cije Kejlora Navasa („sjajan golman“), a prvu zvezda Brazila Nejmara označio je kao jednog od najboljih na svetu.

- Biće privilegij­a igrati protiv Nejmara. Brazilci su sjajna ekipa, nadam se da ćemo uživati u duelu s njima jer nemamo šta da izgubimo. Oni su favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva - ističe „jedinica“Srbije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia