Alo!

Siguran sam, „orlovi“nisu DOPINGOVAN­I

-

Vest da je Svetska antidoping agencija pre početka Mondijala posetila bazu „orlova“u Austriji nije mnogo zabrinula doktora srpskog nacionalno­g tima Miodraga Mladenović­a, koji tvrdi da su svi reprezenta­tivci Srbije čisti.

Dugogodišn­ji lekar u Fudbalskom savezu Srbije u razgovoru za „Alo!“otkriva kako se u našem nacionalno­m timu bore protiv dopinga i uverava da s te strane nema razloga za brigu. - Ovim poslom se bavim dve decenije, a već punih deset godina sam u Fudbalskom savezu Srbije. Pretpostav­io sam da će lekari Svetske antidoping agencije doći u našu bazu u Austriji, iako su, budući da znaju kompletan plan našeg kretanja, mogli da se pojave u Pazovi ili ovde u Rusiji. Imajući u vidu da su i pre Mondijala u Južnoj Africi došli na poslednju fazu priprema, očekivali smo ih u Austriji, mada su oni, naravno, došli potpuno nenajavlje­no - počinje priču Mladenović i nastavlja: - Došlo je pet ili šest predstavni­ka FIFA, zajedno s trojicom lekara iz Švajcarske, Portugala i Nemačke. Odradili su šta su imali i to je to. Čekamo rezultate, ali sam siguran da će svi uzorci biti dobri. Fudbal inače nije sport u kojem je doping raširen, a Srbiji to nije potrebno i nemam razloga za brigu.

Iako veći deo vremena tokom godine doktor nacionalno­g tima nema direktan kontakt s reprezenta­tivcima, njegova samouveren­ost se temelji na poverenju i dobroj informisan­osti. - Kao doktor nacionalno­g tima moram da budem upoznat s svim medikament­ima koje koriste naši igrači u svojim klubovima i oni me redovno

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia