Alo!

STANKO TRIFUNOVIĆ, POČASNI KONZUL SRBIJE U SAN HOZEU, ZA ALO!: Kostarikan­ci besni na selektora!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Dok su izabranici Mladena Krstajića odradili korektan posao na mini-pripremama u Austriji, izgubivši od Čilea (:1) i ubedljivo pobedivši Boliviju (5:1), selekcija Kostarike, protivnik Srbije u prvom meču mondijalsk­e grupe E, posle pobede nad Severnom Irskom (3:0) poražena je od Engleske (0:2) i od Belgije (1:4).

Zbog toga optimizam medija u toj zemlji Srednje Amerike pred duel sa Matićem i društvom nije na visokom nivou. Bar tako u razgovoru za „Alo!“tvrdi počasni konzul Srbije u San Hozeu Stanko Trifunović.

- Mediji u Kostariki su veoma razočarani nastupom njihovog nacionalno­g tima na pripremnim utakmicama. Naročito na meču protiv Belgije. Besni su na selektora Oskara Ramireza. Kritikuju ga zato što nije znao ko nosi broj deset u reprezenta­ciji Belgije, zamislite, nije znao ko je Eden Azar. Pričao sam sa nekoliko ljubitelja fudbala odavde, ni oni se ne nadaju pozitivnom rezultatu protiv nas. Plaše se od visokih igrača Srbije - kaže Trifunović za naš list.

On najavljuje da će utakmicu u nedelju gledati sa prijatelji­ma Kostarikan­cima.

- Oni ne znaju ništa o našem timu i o Srbiji. Daleko smo geografski. Gledaćemo zajedno utakmicu. U

San Hozeu postoji jedan srpski restoran gde ćemo, zbog vremenske razlike, morati da ustanemo u šest ujutru kako bismo gledali meč. U prestonici Kostarike živi oko 15 ljudi iz Srbije, ali se nadam da će doći još naših državljana, koji ovde sve više dolaze kao turisti. Što se mene lično tiče, nadam se pobedi. Prognozira­m rezultat 4:1 za „orlove“- zaključio je Stanko Trifunović.

Trifunović kaže da je pripremio iznenađenj­e za prijatelje iz prestonice Kostarike.

- Organizova­o sam klasičan sprski doručak za moje goste. Biće čuvene gibanice, pa bureka... Neće im teško pasti kada ih budemo pobedili. Utakmica počinje u šest ujutru, gledaćemo prvo poluvreme, a za vreme pauze ćemo doručkovat­i. Takođe, spremio i našu rakiju da ih počastim. Doneo sam je nedavno kada sam bio u Srbiji - kaže Trifunović.

 ??  ?? Pokazao osnovno neznanje: Oskar Ramirez Naš insajder:
Stanko Trifunović
Reprezenta­tivci Kostarike prilikom
Pokazao osnovno neznanje: Oskar Ramirez Naš insajder: Stanko Trifunović Reprezenta­tivci Kostarike prilikom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia