Alo!

Uz nas su SAD i NATO, uzećemo i Sandžak!

„Podela Kosova nije na dnevnom redu, a ako dođe, trebalo bi da uzmemo Sandžak, uključujuć­i i deo koji je u Crnoj Gori, kao i deo juga Srbije. Mi imamo podršku SAD i NATO”, izjavio DPK-A Redžep Hoti, zamenik predsednik­a

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Kada iza sebe imate podršku SAD i NATO, onda možete da radite šta hoćete, pa i da Sandžak i druge delove Srbije pripojite Prištini! Barem tako razmišlja Redžep Hoti, drugi čovek Tačijeve stranke DPK, koji je bez problema zapretio Srbiji.

- Podela Kosova nije na dnevnom redu, a kada bi bila, onda bi Kosovo trebalo da uzme Sandžak i deo juga Srbije. Kosovo i Albanci imaju dobar geostrateš­ki položaj. Imaju SAD i NATO, imaju podršku severne Makedonije i zvanično priznanje od svih susednih zemalja, izuzev Srbije - naveo je Hoti za portal „Ljajmi“.

Pomenute pretnje dolaze pred nastavak tehničkog dijaloga u Briselu, pa je tako Hoti nastavio da preti ne samo Srbiji, nego i Crnoj Gori.

- Podela nije na dnevnom redu. Naprotiv, odvajanje se ne može dogoditi bez pripajanja Kosovu dela Sandžaka, koji pripada Srbiji, i dela Sandžaka u Crnoj Gori. Ne može se dogoditi podela Kosovo bez uzimanja doline Preševa. Ne može da se dogodi bez odvajanja Vojvodine od Srbije. Kao što vidite, postoje neki mali aspekti koji komplikuju podelu Kosova - rekao je Hoti.

Interesant­no, pre samo pre tri dana Sulejman Ugljanin izjavio da bez „rešavanja pitanja Sandžaka ne može biti mira na Balkanu“, a izgleda da on ne bi imao ništa protiv da vidi Novi Pazar pod prištinsko­m

upravom. Ne treba zaboraviti i da su Ugljaninov­i bliski saradnici i članovi Bošnjačkog nacionalno­g veća u više navrata išli i obilazili Memorijaln­i centar „Adem Jašari“, ozloglašen­og teroriste OVK u Prekazu kod Drenice na Kosovu.

Zvanična Podgorica nije reagovala na Hotijeve pretnje

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia