Alo!

KO TO TAMO PEVA?

-

Upravo zbog takvog, kontinuira­nog zasipanja smeća na mentalni sklop mladih u Srbiji, ne čudi činjenica da se na ovom spektakula­rnom koncertu u dvomilions­kom Beogradu, na svojevrsno­j rokenrol liturgiji, pojavilo tek oko hiljadu ljudi. Međutim, to ne treba da nas obeshrabru­je!

M nogo je pozvanih, a malo je odabranih. Ej, čoveče, hiljadu odabranih na jednom mestu iz glasa zavetno pevaju o Kosmetu, obećavajuć­i novi Gazimestan. Iz hiljadu grla u centru prestonice jednoglasn­o se čuju reči vladike Nikolaja, pozivajući osvešćene na pokajanje, na spasenje.

H iljadu odabranih gromoglasn­o najavljuje „Dan Svetog Ilije“, koji je izgleda odlučio da proprati ovaj koncert i zaustavi višednevne grmljavine koje su prethodile ovom događaju.

P rosto je neverovatn­o da se do sada nije javila nijedna nevladina organizaci­ja da iskaže protest zbog promovisan­ja pravoslavl­ja i rodoljublj­a, tako ponosnog, ne mareći za osećanja otpadnika i izdajnika.

U pravo ovakvi događaji i ljudi sabrani na njima čuvaju taj plamen trajanja, tu baklju koju muzika grupe „357“potpaljuje iznova svakim stihom, svakom notom, dodajući trubni znak za juriš. Drži tu baklju!

A ko kojim slučajem do sada nisi slušao pesme ove grupe, izguglaj, poslušaj, pa i sozrecavaj.

Čemu ti inače služi vaj-faj? Istinski selfi nije na

Instagramu, već u ogledalu kad upališ pomenutu baklju. Kako ti se čini odraz lica svoga?

 ??  ?? Piše: Boško Kozarski, osnivač
Srpsko-ruskog obrazovnog centra
Piše: Boško Kozarski, osnivač Srpsko-ruskog obrazovnog centra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia