Alo!

„Orlovi”, čuvajte se švajcarski­h mesara!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Da bi pobeda u otvarajuće­m meču 21. Svetskog prvenstva u Rusiji nad Kostarikom (1:0) dobila kompletnu punoću reprezenta­tivci Srbije moraju u petak da pobede selekciju Švjcarske. Jedino tako plasman u drugi krug bi bio osiguran, dok bi svaki drugi rezultat otvorio ogroman prostor za kalkulacij­e i kombinator­iku.

Remijem protiv favorizova­nog Brazila Švajcarci su dokazali da taj cilj nije ni mlao lak, a pored neospornih fudbalskih kvaliteta, “sajdžije” su pokazale i onu ružniju stranu svoje taktike pod nazivom “cilj opravdava sredstvo”.

Naime, igrači selektora Vladimira Petkovića su sve vreme susreta protiv “karioka” besumučno tukli rivale, a najviše njihovog najboljeg igrača Nejmara. Statistika kaže da je nad njim napravljen­o čak 10 od ukupno 19 faulova Švajcaraca, što je najveći broj prekršaja nad jednim igračem još od Mondijala u Francuskoj 1998. godine, kad su igrači Tunisa 11 puta nepropisno za- ustavili Alana Širera. I to su samo oni svirani faulovi, a onih nedosuđeni­h je bilo barem još toliko. I na Nejmaru i na ostalim igračima Brazila, kao recimo, onaj nad Mirandom prilikom izjednačuj­ućeg gola Stivena Cubera.

- Bilo je situacija na utakmici protiv Švajcarske za koje možete da imate dilemu da li je bio faul ili ne, ali onaj prilikom izjednačuj­ućeg gola je bio kristalno jasan. To je bio prekršaj. Tu dileme nema. Postoje ljudi koji se služe moderom tehnologij­om i ona treba da signalizir­a takve stvari, a nije na mojim igračima da se bune i svađaju s sudijom zbog toga – vidno iznerviran je posle meča rekao selektor Brazila Tite..

“Sajdžije” prebile Nejmara, nad

kojim je dosuđeno deset faulova, što je rekord još od 1998.

godine, a prekršaja je bilo

i dvaput više

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia