Alo!

Nole: Aco, druže, SVAKA TI ČAST!

Kolarov i Matić su moji prijatelji i ne bi bilo srećnijeg čoveka od mene da 15. jula oni igraju finale SP, a ja Vimbldona

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Da život profesiona­lnog sportiste nije ograničen obavezama, Novak Đoković bi verovatno bio jedan od mnogih navijača Srbije koji bi bili na Mondijalu u Rusiji. Ovako, najbolji srpski teniser svih vremena je u Londonu, gde danas kreće u borbe na turniru Kvins. To ne znači da Nole nije pratio prvi meč „orlova“na SP i pobedu protiv Kostarike.

- Joj, tokom poslednjih 15 minuta utakmice morao sam da promenim nekoliko šortseva - kroz smeh je pričao Đoković, pa je nastavio - Razumite me, nismo igrali poslednje Svetsko i poslednja dva Evropska prvenstva, pa dugo nismo imali šansu da uživamo u igrama fudbalera na velikom takmičenju. Nemam dilemu da je ovo najbolji mogući start. Novak je otkrio i šta ga je posebno obradovalo na prvom meču.

- Kapiten Kolarov i ja smo prijatelji. Postigao je sjajan gol. Drugar sam i s Nemanjom Matićem. Da, bavimo se drugim sportovima, ali princip je isti. Svi sportisti iz Srbije podržavaju jedini druge, a pričamo i o tome kako najbolje da treniramo, kako da se oporavimo... Ja kao neko ko se bavi individual­nim sportom propuštam mogućnost da budem u nacionalno­m timu. To mi se dešava samo kada igram za Dejvis kup tim. Ali, kada igrate za državu i narod, to je najbolji osećaj.

Novinare u Engleskoj je interesova­lo i da li bi Nole menjao mogućnost da zaigra u finalu ovogodišnj­eg Vimbldona, da se fudbaleri Srbije nađu u finalu SP, pošto su oba događaja zakazana za 15. jul.

- Stvarno? Nisam znao za taj podatak. Neka iz vaših usta ide u božije uši, pa da zaigramo u finalu SP. Opet, imao sam takvu sreću da tri puta tokom karijere igram u finalu Vimbldona. Ako se to dogodi i ove godine, rado ću propustiti finale Svetskog prvenstva u kome bi igrala Srbija - iskreno je objasnio Đoković.

samnekolik­o poslednjih

meča 15minuta

Kostarike

ĐOKOVIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia