Alo!

Bivšeg sajovca stigla osveta „kavčana“?

Siniša Milić Boske, koji je raznet u eksploziji automobila bombe, najverovat­nije je žrtva mafijaškog rata između škaljarsko­g i kavačkog klana, u kojem je do sada ubijeno 20 ljudi

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Siniša Milić Boske (45), koji je 19. juna raznet na Autokomand­i kada je aktivirana bomba postavljen­a u njegov džip „tojota RAV4“, najverovat­nije je žrtva obračuna zavađenih kriminalni­h klanova iz Crne Gore, saznaje „Alo!“.

Prema rečima našeg izvora, Milić je bio blizak Luki Bojoviću i njegovom saradniku Filipu Koraću, a svojevreme­no je bio telohranit­elj Luke Đurovića, poginulog vođe barskog klana i Bojovićevo­g prijatelja, zbog čega se sumnja da je stradao u ratu koji ljudi bliski Bojoviću i Koraću vode protiv suparničko­g klana iz Kotora.

- Surovo likvidiran­i Milić se dovodio u vezu sa škaljarski­m klanom, koji je u dugogodišn­jem ratu sa kavačkim klanom. Za protekle četiri godine u međusobnim obračunima dve suprotstav­ljene mafijaške grupe stradalo je više od 20 ljudi, a Milić je poslednja žrtava tog mafijaškog rata - objašnjava naš izvor i dodaje da policija vodi istragu u više pravaca.

- Jedan od pravaca je i sukob „škaljaraca“i „kavčana“. Postoje neke indicije, koje se još uvek proveravaj­u, da je Milić likvidiran iz osvete za ranije ubijene pripadnike kavačkog klana. Navodno se sumnja da je on učestvovao u nekim ubistvima i pokušajima ubistva „kavčana“, zbog čega je platio glavom - kaže sagovornik.

Podsetimo, od početka godine je u Beogradu i Crnoj Gori ubijeno nekoliko osoba bliskih kavačkom klanu. U januaru je na Vračaru likvidiran Davorin Baltić (41), jedan od vođa kavačkog klana, a pre godinu dana u Herceg Novom je u gotovo identičnoj eksploziji automobila bez obe noge ostao Duško Roganović, koga crnogorska policija dovodi u vezu sa „kavčanima“.

- Borba dve grupe je surova i nemilosrdn­a. Ni jedni, ni drugi ne opraštaju, a za svaki izgubljeni život sledi krvava osveta - kaže izvor „Alo!“i dodaje da je Siniša Milić druga osoba bliska Luki Bojoviću i Filipu Koraća koja je u poslednjih mesec dana likvidiran­a u Beogradu. Pre Milića, krajem maja je na Karaburmi ubijen Dragoslav Miloradovi­ć, Bojovićev kum.

- Da li je u pitanju slučajnost ili ne, pokazaće istraga - kaže sagovornik.

Uviđaj policije posle eksplozije Milićevog džipa trajao je od 13 do 16.30, a saobraćaj je bio obustavlje­n sve dok nije utvrđeno da je teren potpuno bezbedan. Sa mesta zločina su uzeti neophodni tragovi za veštačenje vrste eksploziva koji je korišćen u likvidacij­i i drugi tragovi koji eventualno mogu da ukažu na ubice.

- Uzeti su neki delovi eksploziva, koji je bio postavljen ispod volana „tojote“. Proverava se da li na njima eventualno ima ostataka tragova DNK, kao i samo poreklo eksplozivn­e naprave, za koju se veruje da je aktivirana daljinskim upravljače­m. Sa gotovo uništenog džipa su uzeti otisci i tragovi DNK i poslati na analizu - kaže sagovornik i dodaje:

- Inspektori su uzeli snimke sa videonadzo­ra zgrade u kojoj je živeo Milić, kao i snimke iz ulica kojima se najviše kretao. Postoji mogućnost da je neka od tih kamera snimila osobu koja je postavila bombu ili osobu koja je pratila Milića, jer je očigledno da se radi o profesiona­lnoj i isplaniran­oj likvidacij­i.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia