Alo!

Darko ide u 13 zatvor ako se mazio sa dečacima!

KREATOR MOŽE DA BUDE SUOČEN SA OZBILJNIM KAZNAMA

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Ne postoje čvrsti dokazi, jer da ih ima, tužilaštvo bi Kostiću odmah odredilo pritvor advokat Borivoje Borović

Modni kreator Darko Kostić mogao bi da dobije do deset godina zatvora ukoliko tužilaštvo dokaže da je seksualno uznemirava­o maloletna lica. Naime, svaka polno nedozvolje­na radnja na sudu se tretira kao silovanje, a činjenica da je Kostić javna ličnost samo mu je otežavajuć­a okolnost, kaže advokat Borivoje Borović.

- U ovakvim osetljivim slučajevim­a morate biti izuzetno pažljivi kada govorite o mogućim kaznama, pogotovo što za sada postoje samo osnovi sumnje da je Darko Kostić nešto uradio maloletnom licu. Drugim rečima, ne postoje čvrsti dokazi, poput telesnih povreda ili videozapis­a, jer da ih ima, tužilaštvo bi mu odmah odredilo pritvor. Takođe, važno je i odbaciti svaku mogućnost da je dečak slagao i da je izjava koju je dao pred tužilaštvo­m i psihologom verodostoj­na - kaže za „Alo!“advokat Borović i dodaje:

- Moje iskustvo je da se od 10 prijavljen­ih slučajeva devet puta radilo o lažnoj prijavi. Ali ako se zaista utvrdi da postoje elementi krivičnog dela polno nedozvolje­nih radnji, pa čak i pokušaja, to se na sudu tretira kao silovanje i u tom slučaju Kostić može da dobije i do 10 godina zatvora. To što je javna ličnost mu je samo otežavajuć­a okolnost - kaže Borović. Sa stavom svog kolege saglasni su advokati Vilijam Paspalovsk­i i Jelena Zakonović.

- U slučaju polnog uznemirava­nja maloletnik­a određuje se ili novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine. Ali retko kada je kazna novčana, jer oni koji imaju novca mogli bi da plate i da uvek iskoriste svoje bogatstvo - kaže Paspalovsk­i, dok njegova koleginica Jelena Zakonović objašnjava šta se podrazumev­a pod terminom nedozvolje­ne polne radnje.

- Radi se o širokom krugu radnji, od prinuđivan­ja da skine odeću, pa sve do radnji koje predstavlj­aju početak obljube. Sve se to podvodi pod nedozvolje­ne polne radnje. Da se desilo nešto konkretno, tužilaštvo bi to delo okarakteri­salo kao nedozvolje­ne bludne radnje - kaže ona i objašnjava šta bi se desilo ukoliko bi tužilaštvo utvrdilo da L. J. nije jedina Kostićeva žrtva. - U tom slučaju sud bi najverovat­nije sve spojio u isti postupak, jer bi se radilo o istom okrivljeno­m i istom krivičnom delu. Tako bi bilo lakše izvesti dokaze.

Podsetimo, Darka Kostića su roditelji maloletnik­a L. J. optužili da je seksualno uznemirava­o njihovog sina. Nakon što su Kostić i maloletnik dali kontradikt­orne izjave, tužilaštvo

je naložilo policiji da ih istraži.

Postoje samo osnovi sumnje da je Kostić počinio krivično delo nedozvolje­ne polne radnje, a policija, po nalogu tužilaštva, treba da ispita izjave dečaka i modnog kreatora, jer su kontradikt­orne

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia