Alo!

Kod rođaka ili u hotel?

-

Sezona godišnjih odmora je otpočela. Neki će na put povesti i svog ljubimca, a neki nemaju tu mogućnost. Oni treba da odluče o tome ko će brinuti o njihovom mezimcu dok se ne vrate sa puta. Jedna od opcija su prijatelji ili rođaci, a ukoliko to nije rešenje, u Beogradu postoji ve- liki broj apartmana i hotela za životinje.

Pitali smo sugrađane u Tašmajdans­kom parku kome poveravaju svoje četvoronož­ne članove porodice onda kada ne mogu da ih povedu na putovanje. Iako nam je većina Beograđana rekla da svoje ljubimce u 90 odsto slučajeva vodi sa sobom, ponekad ipak nisu u mogućnosti. Tada se trude da svoje ljubimce ostave nekome koga poznaju i u koga imaju poverenja. Mladi Beograđani­n Marko Oljača rekao nam je da o hotelima ne razmišlja.

Trudim se da je uvek povedem sa sobom, jer Zoja je mala kuca. Međutim, kada to nije opcija, ostavljam je kod svojih prijatelja koje poznaje. To su ljudi od poverenja i znam da će o njoj brinuti kako treba - kazao nam je Marko.

Jedan od sugrađana rekao nam je da nikada ne bi poverio psa nepoznatim ljudima u hotelu, i to zbog lošeg iskustva njegovog prijatelja.

Nakon nekoliko meseci posle boravka u hotelu, shvatio je da mu je ljubimica skotna. Kad je otišao da se požali, video je da se ljubimci zapravo čuvaju u znatno lošijim uslovima nego što se predstavlj­a vlasnicima kad ostavljaju ljubimce - rekao nam je Kristijan Ninčić, koji svoju Čikitu ostavlja kod tetke kad ide na letovanje.

Međutim, razgovaral­i smo i sa više vlasnika koji svoje ljubimce ostavljaju u proverenim apartmanim­a i hotelima za životinje.

- Do sada zaista nisam imala loša iskustva. Doduše, do hotela sam došla putem preporuke i uvek ostavljam Bilija kod njih - rekla nam je Maja Pešić.

Inače, u beogradski­m hotelima se cena čuvanja psa po danu kreće od 1.000 do 1.400 dinara, a za mačke od 800 do 1.200 dinara, u zavisnosti od toga da li vlasnici ostavljaju svoju hranu za ljubimca ili ne. Sve dodatne usluge se posebno naplaćuju, poput kupanja, šišanja, po ceni od 500 do 3.000 dinara, u zavisnosti od veličine životinje, a pranje zuba posebnim pastama za pse naplaćuje se 1.000 dinara. Vlasnici koji žele da ostave svog ljubimca u hotelu moraju barem meseca dana ranije da rezervišu smeštaj. I. Mišić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia