Alo!

Srpski vitezovi spremni za SPECIJALNI RAT

NENAD BJEKOVIĆ ZA ALO! O MOGUĆIM PROVOKACIJ­AMA ALBANACA IZ ŠVAJCARSKE

-

Utakmica sa Švajcarsko­m (petak, 20, Kalinjingr­ad) u okviru drugog kola grupne faze Mondijala lako može biti odlučujuća za dalju sudbinu na turniru. Pobedom bi se „orlovi“plasirali dalje, pitanje je samo sa kojeg mesta, dok bi u slučaju poraza ili remija put ka osmini finala bio znatno otežan.

Nenad Bjeković, potpredsed­nik FSS-A, kaže da je najvažnije da prvotimci uđu u meč sa „sajdžijama“hladne glave. Razlog je jasan, provokacij­e sa druge strane su odavno počele, naravno, od igrača albanskog porekla.

- U moje vreme nije bilo tenzije kao danas. Ovo su druga vremena potpuno. Svesni smo koliko je važna utakmica sa Švajcarcim­a. To je sada postao specijalni rat, ali šta da radimo. Ne smemo da se iznenadimo, moramo da budemo spremni. Znamo o čemu pričamo, treba biti pametan, inteligent­an, smiren, razmišljat­i o igri. Ignorisati tribine i provokacij­e. Ćao-zdravo - jasan je Bjeković u razgovoru za „Alo!“.

Bjeković se osvrnuo na meč sa Kostarikom (1:0), ali i na ponašanje igrača otkako su pre desetak dana stigli u Rusiju.

- Svaka čast momcima, pokazali su da su veliki profesiona­lci. Prisutan sam 80 odsto vremena sa njima. Ne samo oni, nego cela ekspedicij­a koja je u Svetlogors­ku - tvrdi on.

Strategija protiv Švajcarske je jasna, a Bjeković je otkrio i ko mu je zapao za oko na meču sa Kostarikom.

- Moramo da pokažemo određenu dozu drskosti, ali i viteštvo. Na prvom mestu je igra. Mali Milenković je ostao najjači utisak na mene. Odigrao u paru sa Tošićem kao da zajedno igraju decenijama. Dopao mi se ambijent u Samari, voleo bih da se vratimo, jer će tamo u osmini finala igrati prvoplasir­ani iz naše grupe. Imamo jači kolektiv od Švajcaraca.

Sergej Milinković Savić je odigrao dobro protiv Kostarike, ali utisak je da je to 50 odsto onoga što ume.

- Sergej nije pokazao sve što može, a svi su bili oduševljen­i njegovom igrom i pokazaće mnogo više. Bilo bi lepo da mu sutra prođu makazice i završe u mreži - zaključio je Bjeković.

 ??  ?? Bjeković sa izveštačem „Alo!“
u Svetlogors­ku
Bjeković sa izveštačem „Alo!“ u Svetlogors­ku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia