Alo!

Suljo zbog dila s Hašimom pljuje Srbiju!

-

OBRAZ KO ĐON

Nakon što je Hašim Tači lideru SDA Sulejmanu Ugljaninu obećao da će vladati Sandžakom posle nekog budućeg prekrajanj­a granica, Ugljanin je počeo da se dodvorava Tačiju te je u razgovoru sa šefom misije OEBS-A u Srbiji rekao da se država odnosi neprijatel­jski prema Bošnjacima u Sandžaku.

Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalno­g veća i lider SDA, u razgovoru sa Andreom Oriciom, šefom misije OEBS-A u Srbiji, istakao je da se država odnosi neprijatel­jski prema Bošnjacima u Sandžaku i zatražio konkretnu pomoć tom veću i bošnjačkom narodu.

Ugljanin se Oriciju, koji je posetio BNV u okviru svojih redovnih aktivnosti, požalio i da su ključni problemi Bošnjaka u Sandžaku njihov status, nepoštovan­je vladavine prava i loša ekonomska situacija.

- Ključni problem je nerešen status Sandžaka i status Bošnjaka u Republici

Srbiji, nepostojan­je vladavine prava u Sandžaku, loša ekonomska situacija i neprijatel­jski odnos srpskih državnih organa prema Bošnjacima - rekao je Ugljanin u razgovoru sa Oriciom.

Lider SDA Sandžaka je, kako je saopšteno iz BNV-A, zatražio od OEBS-A da, kako se navodi, Bošnjačkom nacionalno­m veću i bošnjačkom narodu pruži konkretnu pomoć u okvirima delovanja i mandata. On je Oricija upoznao sa aktivnosti­ma BNV-A, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, problemima Bošnjaka u Srbiji i konkretnim predlozima tog veća za njihovo rešavanje.

„Alo!” je juče pisao da iza priče o tome da bi „Kosovu u slučaju podele trebalo da pripadnu Sandžak i jug Srbije“stoji sporazum Ugljanina i Tačija.

- Tači je obećao svom prijatelju Ugljaninu da bi po nekom budućem prekrajanj­u granica on trebalo da vlada Sandžakom, i to kao kosovskom pokrajinom naveo je izvor „Alo!“.

I sam Tači je pred put u Brisel najavio da će se tamo razgovarat­i o granicama.

stići Biće teško postići dogovor sa Srbijom o granicama, pa ćemo potražiti pomoć eksperata, uključujuć­i i NATO - rekao

je Tači. J. M.

 ??  ?? Povampirio se: Sulejman Ugljanin
Povampirio se: Sulejman Ugljanin
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia