Alo!

JANA OCU DALA ALIBI

- Piše: M. IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Jana Marjanović (7) izjavila da je zajedno sa tatom krenula da traži mamu i da ga je neprekidno držala za ruku

Jana Marjanović (7), ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović (33) i Zorana Marjanović­a (39), optuženog za ubistvo, dala je juče alibi svom ocu! Ona je u tužilaštvu ispričala da se 2. aprila 2016. godine, u vreme kada je njena majka nestala i kada je po optužnici ubijena, nije odvajala od tate.

Iskaz male Jane, kako saznajemo, mogao bi u potpunosti da promeni tok istrage i omogući Zoranu Marjanović­u da se nađe na slobodi.

Jana je juče u zgradu Višeg tužilaštva u Beogradu došla u pratnji svog strica Miloša i strine Milice, a saslušana je u posebnoj prostoriji kao osetljiv svedok, jer je kao dete svedočila u istrazi koja se vodi protiv njenog oca za ubistva majke.

- Jana je saslušana u prisustvu psihologa i socijalnog radnika, dok su advokati bili u drugoj prostoriji. Tužilac je devojčici postavio desetak pitanja o danu kada je sa majkom i ocem otišla na nasip Crvenka u Borči - kaže naš izvor i dodaje da je tužilac petnaestak minuta ispitivao Janu.

Kako saznajemo, tužilac se uverio da je Jana spremna i sposobna da svedoči, da priča povezano, razumljivo i da nije sklona izmišljanj­u. Postavio joj je pitanja na koja je dala jasne odgovore.

- Jana je rekla da je došla na nasip sa mamom i tatom i da je mama otišla da trči, a da je ona ostala da se igra sa tatom. Dodala je da su u jednom trenutku izgubili Jelenu iz vida, navodeći: „Nismo videli mamu od žbunja i trave“kaže naš sagovornik i dodaje:

- Mala Jana je objasnila da su ona i Zoran zajedno krenuli da traže Jelenu i da je tatu maltene neprekidno držala za ruku. Kada nisu uspeli da je pronađu, Zoran je otišao u policiju. Dete je reklo da je Zoran nijednog trenutka nije ostavio samu na nasipu - objasnio je naš sagovornik.

Kako saznajemo, tužilaštvo posle Janinog svedočenja treba da odluči da li će dopuniti i ponovo podići optužnicu protiv Marjanović­a ili će odustati od krivičnog gonjenja.

- Janino saslušanje je usledilo jer je Viši sud u Beogradu, u martu ove godine, vratio optužnicu protiv Zorana na dopunu i naložio da se devojčica ispita kao svedok. Pre svedočenja urađeno je njeno psihijatri­jsko veštačenje, kojim je utvrđeno da je sposobna da svedoči - objašnjava naš sagovornik i napominje da je odbrana Zorana Marjanović­a insistiral­a da Jana bude saslušana kao svedok u istrazi, pošto je ona praktično jedina osoba koja je 2. aprila 2016. u vreme kada je Jelena nestala bila na mestu zločina.

Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra 2017, od kada se nalazi u pritvoru.

 ??  ?? Jelenina spomen-ploča zarasla u korov
Jelenina spomen-ploča zarasla u korov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia