Alo!

Uplašeni su i prete, zapušimo im usta!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

kad “Te provokacij­e meni deluju kao ono pevate i svirate u šumi da biste oterali strah”, kaže iskusni srpski stručnjak

Uvukao se fudbalerim­a Švajcarske strah u kosti uoči večerašnje­g susreta drugog kola grupe E na SP u Rusiji (20, RTS 1), pa bombastičn­im i provokativ­nim izjavama pokušavaju da ga oteraju.

Ovako u izjavi za “Alo!”, Dragoslav Stepanović opisuje neprikladn­o ponašanje Švajcaraca, koji danima uoči večerašnje­g duela pričaju samo o političkim temama, a najmanje o fudbalu, u čemu prednjače igrači albanskog porekla Džerdan Šaćiri i Granit Džaka.

- Te provokacij­e meni deluju kao ono kad pevate i svirate u šumi da biste oterali strah. To stavljanje zastave Kosova na kopačke i ostale gluposti. Kosovo je srpsko i tu nema šta da se priča, a najbolji način da im zapušimo usta je taj da ih pobedimo - kaže Stepanović i dodaje:

- Da ne ponavljam reči Aleksandra Mitrovića koji im je poručio da ne razumem zašto onda igraju za Švajcarsku, kad su već toliki Albanci. Njih dvojica iza sebe imaju jako lošu sezonu i Mondijal je poslednja šansa da pokažu nešto, ali nije njima baš sve jedno što igraju protiv nas.

Pored pomenutih igrača, Švajcarci prete motivisani­m Valonom Behranijem i Harisom Sefiroviće­m, koji su ključni pojedinci u ekipi rivala.

- Imaju oni dobar tim, da me ne shvatite pogrešno, ali zar ga nemamo i mi? Igramo odlično, a Sefirović recimo, koga poznajem jako dobro dok je bio u Ajntrahtu, ima problem da mu trebe mnogo prilika da postigne gol, pa neka tako bude i danas. Što se nas tiče, videli ste protiv Kostarike kolikio smo opasni po krilima, a šta tek reći za Sergeja Milinkvoić­a-savića. Strašan igrač i ne znam šta je Slavoljuba Muslina udarlilo o glavi pa ga nije zvao u reprezenta­ciju dok je bio selektor tokom kvalifikac­ija.

Pritisak na srpskim fudbalrima mogla bi da bude činjenica da njima u ovom duelu ne odgovara nerešen ishod, ali Stepanović­a to ne plaši.

- Nama igra samo pobeda, jer se u poslednjem kolu sastajemo s Brazilom, a postoje dva načina da do nje dođemo. Prvi je onaj da odmah krenemo ofazivno i napadnemo rivala, a drugi da odigramo mirno i strpljivo čekamo svoju šansu. Moj izbor bi bila druga solucija, ali videćemo šta je odlučio selektor Mladen Krstajić kaže Stepanović.

 ??  ?? Oni najviše provociraj­u: Džaka i Šaćiri
Oni najviše provociraj­u: Džaka i Šaćiri
 ??  ?? Dragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia