Alo!

BORIĆEMO SE U BRISELU ZA ZEMLJU I NAROD!

-

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će u nedelju u dijalogu s Prištinom biti teško, ali da će Beograd braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod. On dodaje da će se Beograd zalagati za kompromis.

Biće to, ističe, još jedna prilika da se čuje naša pozicija, još jedna prilika za borbu za našu zemlju i narod, uz poštovanje druge strane i uz želju da se postigne rešenje.

Vučić je u Dimitrovgr­adu, gde je boravio zajedno sa Rumenom Radevom, predsednik­om Bugarske, na pitanje novinara da li će Srbija rešiti pitanje pasoša, jer Srbi sa KIM ne mogu da putuju bez viza, odgovorio da postoji taj problem, ali da je Brisel to u više navrata zaustavlja­o.

„Nadam se da ćemo pronaći rešenje. Najveći broj ljudi je to rešio prijavama na nekom drugom mestu. Gledamo kako da pronađemo tehnička rešenja za to pitanje“, objasnio je on. Na konstataci­ju da sve više mladih Srba odlazi sa Kosova i Metohije, predsednik je rekao:

„Mladi ne odlaze samo sa Kosova, već i iz Beograda i drugih delova Srbije. Zato je važno da što pre po životnom standardu prestignem­o druge“, naglasio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov bugarski kolega Rumen Radev razgovaral­i su danas u Dimitrovgr­adu sa predstavni­cima bugarske nacionalne manjine, a Vučić je posle sastanka poručio da Bugari u Srbiji treba da se ponose

bugarskim imenom i svojim korenima, a da vole i poštuju svoju državu Srbiju.

Kako je primetio, ne postoje veći problemi te manjine u Srbiji, te dodao da će sa MUP-OM brzo biti rešeni problemi sa bugarskim prezimenim­a u ličnim dokumentim­a.

„Rekao sam i Radevu, koji je iskreni prijatelj Srbije i vrlo otvoren i konkretan, da kažu šta treba da uradimo. Dajte mi konkretne

zadatke da ih sprovedemo u delo i rešavamo“, rekao je Vučić.

„Radev se mnogo bori za Bugare koji žive ovde, svaka mu čast. Kao da vidim sebe kad odem negde u region i borim se za srpski narod“, istakao je predsednik Srbije.

Dodao je da kod Srba nema nikoga ko ne voli Bugare i da to nije zato što nam je Bugarska potrebna na putu ka EU, već i kao komšija, te susedna i prijateljs­ka zemlja E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia