Alo!

Ubijen iz osvete na kućnom pragu?!

Proverava se da li je ubijen zbog toga što je bio blizak sa Goranom Radomanom, likvidiran­im 2015. u Beogradu

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@ualo.rs

Rat crnogorski­h klanova zbog droge u četvrtak je u srpskoj prestonici odneo još jednu žrtvu, kada je iz automobila u pokretu sa sedam metaka likvidiran Nikšićanin Sava Stevović (45). U Stevovića su ubice pucale iz automatsko­g pištolja, najverovat­nije „škorpiona“, u trenutku dok je oko 23 časa u ulici Milana Jovanovića u Žarkovu pokušao da izađe iz parkiranog „mini morisa“švajcarski­h registarsk­ih tablica. Automobil BMW sa lažnim tablicama koji su koristile ubice, petnaestak minuta kasnije pronađen je zapaljen u ulici Miloja Zakića.

Stevović se nedavno vratio u Srbiju nakon odslužene kazne u inostranst­vu. Policija proverava navode da je bio blizak sa Goranom Radomanom (37), koji je 20. februara 2015. ubijen u Beogradu. Radoman je likvidiran zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Marbelji. Takođe se proverava da li Stevovićev­o ubistvo ima veze sa likvidacij­om Siniše Milića, koji je raznet u Ustaničkoj ulici, ili eventualno sa nedavnim hapšenjem kriminalne grupe iz Nikšića. Kao vođa te grupe označen je Ranko Radulović, a devetorica uhapšenih pripadnika te grupe su navodno za račun „kavčana“, ali i „škaljaraca“, izvršila dva ubistva i pripremala još pet likvidacij­a.

- Sumnjamo da je Stevović bio blizak sa Radomanom. Ubistvo Stevovića u ovom trenutku povezujemo s činjenicom da nije bio dostupan za suparnički klan jer je bio u inostranom zatvoru. On je važio za osobu blisku Radomanu , s kojim je zajednički sve planirao. Radoman je bio prva žrtva

rata škaljarsko­g i kavačkog klana zbog nestanka droge iz Španije, pa se zbog toga sumnja da je to razlog njegove likvidacij­e. Proverava se veza između Stevovića i Milića i za sada postoje indicije da su pripadali istom klanu, odnosno da su radili za „škaljare“. U poslednje vreme, kavački klan je pojačao svoje aktivnosti, pa je više ljudi bliskih „škaljarima“izgubilo život kaže naš sagovornik.

On kaže i da je u Crnoj Gori uhapšena ekipa iz Nikšića s kojom je Stevović takođe bio blizak.

- Članovi te ekipe su imali pomagače iz Bosne. Policija sumnja da je pripadnik ove grupe učestvovao u pokušaju ubistva navodnog pripadnika kavačkog klana u Herceg Novom, kao i da je Raduloviće­va grupa odradila iste godine jedno ubistvo u Kotoru, koje su navodno naručili „škaljari“. Pošto su pohapšeni, nastala je panika, pa ostaci te ekipe tragaju za osobom koja je o njima sve znala, a kako je Stevović bio blizak sa njima, ne može se isključiti i njihova umešanost u njegovu likvidacij­u - rekao je on.

 ??  ?? Izrešetan sa sedam hitaca iz „škorpiona“:
Mesto ubistva
Izrešetan sa sedam hitaca iz „škorpiona“: Mesto ubistva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia