Alo!

Ameri izazvali rat da uklone Ruse!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Makedonija se nalazi na vratima NATO i već u julu bi mogli da otpočnu pregovori oko ulaska u Alijansu, što mnogi tumače kao pobedu SAD u odmeravanj­u snaga sa Rusijom kada je reč o uticaju na Skoplje, a u toj borbi se nisu birala sredstva.

Međutim, pismo koje je pre nekoliko dana javnosti putem društvenih mreža uputio Muhamed Krasnići, nekadašnji komandant OVK, šokiralo je sve jer je otkrilo pravu pozadinu tragičnih događaja u Kumanovu tokom 2015, kada su albanski teroristi napali ovaj grad.

„Mi u kumanovsko­j grupi bili smo deo američkog projekta koji je trebalo da zaustavi ruski uticaj u Makedoniji, tako da i dalje postoje oni koji nas cene. Iskreno, ne igrajte se našim osećanjima i porodicama“, napisao je Krasnići, koji je ovim putem javno zatražio od kosovske policije da, kako je naveo, prestane da mu prati porodicu i uznemirava je.

Podsećanja radi, grupa albanskih terorista je 2015. ušla s Kosova u Makedoniju i izvršila je više teroristič­kih napada, koji su kulminiral­i 9. i 10. maja, kada su se sukobili sa makedonsko­m policijom u Kumanovu. Muhamed Krasnići, poznatiji kao komandant Mališeva, bio je deo te grupe i osuđen je na doživotnu robiju za svoje zločine, a iste godine kada je završio iza rešetaka, pokušao je samoubistv­o, pošto je popio sumpornu

kiseli-

„Mi u kumanovsko­j grupi bili smo deo američkog projekta da se zaustavi ruski koji uticaj u Makedoniji“, napisao terorista, ubistva služi doživotnu kaznu zatvora zbog 2015. osam policajaca u makedonsko­m gradu

nu. Tada je Televizija „Alsat“prenela da mu je život spasen u poslednjem trenutku.

Interesant­no, njegov brat Alban je visoki funkcioner Pokreta „Samooprede­ljenje“Aljbina Kurtija, koji je tokom borbi u Kumanovu pozivao međunarodn­u zajednicu da reaguje „protiv akcije makedonske policije“”. Ne treba zaboraviti i da su poginuli teroristi uz sve počasti zvanične Prištine sahranjeni na Kosovu.

 ??  ?? Ubijao na Kosovu
i u Makedoniji, sada iza rešetaka: Muhamed Krasnići
Ubijao na Kosovu i u Makedoniji, sada iza rešetaka: Muhamed Krasnići
 ??  ?? Nedužni stradali u odmeravanj­u snaga između SAD i Rusije
Nedužni stradali u odmeravanj­u snaga između SAD i Rusije
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia