Alo!

ODBEGLI ROBIJAŠ OBIO 38 KUĆA OJADIO NIŠLIJE ZA 5,6 MILIONA DINARA

-

Odbegli robijaš i serijski provalnik dolijao je u Nišu posle 38 provala kuća i plena teškog oko 5,6 miliona dinara. Niška policija je uhapsila D. R. (39) iz okoline Sombora pod sumnjom da je izvršio 38 teških krađa, falsifikov­anje isprava i da je napao policajca na dužnosti.

Prema navodima niške policije, osumnjičen­i je od početka ove godine izvršio 35 krađa na području Niša i tri krađe lane, i na taj način ojadio Nišlije za oko 5,6 miliona dinara.

- Ulazio je u kuće i stanove preko balkona i prozora ili je vrebao priliku kada ulazna vrata nisu bila zaključana. Za sobom je ostavljao sve ispreturan­o i odnosio je dinare i devize, kao i zlatan nakit. Ukradeni nakit je prodavao po niškim zlatarama kao staro, oštećeno zlato - navodi naš izvor iz istrage.

Za njim je bila raspisana poternica zbog bekstva sa robije u Sremskoj Mitrovici.

- Pobegao je u Niš i sa lažnim dokumentim­a iznajmio stan, u kojem se sakrivao. Policija je posle intenzivne istrage uspela da mu uđe u trag. Prilikom hapšenja je napao policajce, ali je savladan i uhapšen. Kod sebe je imao lažne lične karte, izdate u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na kojima su bile njegove fotografij­a. Falsifikov­ane isprave je koristio prilikom iznajmljiv­anja stanova i prodaje nakita - kaže naš sagovornik.

Posle saslušanja u Nišu, osumnjičen­i je sproveden u kaznenopop­ravni zavod u Sremskoj Mitrovici na izdržavanj­e ostatka kazne. S. I.

 ??  ?? Ministarka pravde Nela Kuburović
Ministarka pravde Nela Kuburović
 ??  ??
 ??  ?? Somborac posle hapšenja vraćen
u zatvor
Somborac posle hapšenja vraćen u zatvor

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia