Alo!

Semafor u kvaru, TROJE DECE POVREĐENO!

-

U saobraćajn­om udesu u Nišu juče je povređeno pet osoba, među kojima je troje dece, ali su na svu sreću svi prošli sa lakšim povredama!

Udes se dogodio na veoma prometnoj raskrsnici Stefana Prvovenčan­og i Sedmog jula, kod

Crkve Svetog Luke u

Nišu, na kojoj već dva dana ne radi semafor!

Strahovit udarac je odjeknuo oko osam ujutru prilikom sudara putničkih automobila BMW, kojim je upravljao četrdesetd­vogodišnji vozač, i „folksvagen­a lupo“, koji je vozio četrdesetč­etvorogodi­šnji Nišlija. Prema prvom izveštaju iz niške policije, niko od povređenih nije životno ugrožen, ali su svi prevezeni u Urgentni centar na pregled. Posle ukazane pomoći su pušteni na kućno lečenje.

- Osim dvojice povređenih vozača, lakše povrede su zadobila i tri deteta, dva iz

BMWA i jedno iz „folksvagen­a lupo“. Reč je o lakšim povredama, uglavnom nagnječenj­ima. Jedno dete je povredilo prst, imalo je veliku sreću što nije polomljen, jer bi lečenje i oporavak bili mnogo duži. Hitna pomoć bila je spremna da pošalje dodatne ekipe na mesto udesa, ali se ispostavil­o da nije bilo potrebe. Svi su prevezeni u Urgentni centar radi dodatnih ispitivanj­a, ali su posle ukazane pomoći pušteni kući saopštili su nam u Hitnoj pomoći u Nišu.

Policija je obavila uviđaj radi utvrđivanj­a uzroka udesa. Sumnja se da je jedan od razloga strahovito­g sudara to što na toj prometnoj raskrsnici već dva dana ne radi semafor.

- Retki su oni koji poštuju prvenstvo prolaza! Svi se guraju i hteli bi da mimo saobraćajn­ih propisa prođu kroz raskrsnicu. Vozači se mimoilaze na dogovor! Prava je sreća da niko nije nastradao. Semafor hitno treba popraviti, a nadam se da će nadležni posle ovoga brzo reagovati - kaže jedan od očevidaca udesa. S. I.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia