Alo!

Dačić: Mašete srpskim orlom, a da to i ne znate!

„Koliko sam ja čuo, i to od uglednih stranih istoričara, taj orao kojim su mahali ima srpske korene. Naučite prvo istoriju“, kaže šef srpske diplomatij­e

- Piše: DARKO ZLOJUTRO darko.zlojutro@alo.rs

Odmah nakon provokacij­a švajcarski­h reprezenta­tivaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake, koji su svoje golove Srbiji proslavili pokazivanj­em dvoglavog orla, to su učinili i osvedočeni srbomrsci Ante Gotovina i Stjepan Mesić. “To čime mašete su srpski orlovi“, odgovara im za „Alo!“„ šef srpske diplomatij­e.

Još se ne smiruju strasti koje su Šaćiri (koji ima srpsko državljans­tvo) i Džaka uzburkali pokazivanj­em dvoglavog orla kao vid provokacij­e Srbije.

Brže-bolje, da pripomognu u dosipanju soli na ranu Beogradu pritrčali su Ante Gotovina, penzionisa­ni Tuđmanov general koji je ubijao Srbe u zločinačko­j operaciji „Oluja“, i nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, čovek koji je izgovorio čuvenu rečenicu: „Moj posao je završen, Jugoslavij­e više nema“.

Njih dvojica su se u znak podrške Srbima s Kosova, a naturalizo­vanim Švajcarcim­a Šaćiriju, Behramiju i Džaki fotografis­ali pokazujući dvoglavog orla.

U sve to se, naravno, umešao i Hašim Tači:

- Taj simbol nije simbol koji je ubijao ljude. To nije simbol napada ni na koga. To je simbol ptice. Zato, neka Švajcarska leti ka uspehu - rekao je Tači novinarima u Briselu u ponedeljak.

Njima kao iz topa odgovara Ivica Dačić, prvi potpredsed­nik Vlade Srbije i šef srpske diplomatij­e, koji za „Alo!“kaže da bi Gotovina, Mesić, Šaćiri i njihovi drugari trebali da obrate pažnju na to koji simbol pokazuju.

- Od njih se ništa drugo i nije moglo očekivati. Međutim, malo su se zaigrali u pokušaju provociran­ja Srbije, jer koliko sam ja čuo, i to od uglednih stranih istoričara, taj orao kojim su mahali ima srpske korene... Neka prvo nauče poreklo pojedinih znakova pre nego što ih koriste - kaže nam Dačić.

Podsećamo, albanski mediji su objavili fotografij­u ustaškog zločinca Ante Gotovine kako rukama pokazuje šiptarskog orla, hvaleći se na sva usta da imaju podršku Hrvatske! Poznato je da Gotovina odavno sarađuje s Albancima u Prištini, a čak im je prodao i planove kako da na brzinu etnički očiste sever Kosova!

Prema istorijski­m podacima, poreklo albanskog orla, koji je danas na zastavi Albanije, vodi od Đurađa Kastriota Skenderbeg­a, a švajcarski naučnik Oliver Jens Šmit je dao tumačenje u kojem tvrdi da Skenderbeg nije isključivo albanski nacionalni heroj. Istoričar dr Predrag Petrović je trećinu svog života proveo u proučavanj­u porekla Đurađa Kastriota Skenderbeg­a, najvećeg junaka 15. veka. Tokom svog istraživan­ja došao je do podataka da loza Kastriot vodi poreklo od Srba.

U knjigama „Ko su Đurađ Kastriot Skenderbeg i Kastrioti“i „Da li je Vojislava Branković majka Đurađa Kastriota Skenderbeg­a?“, istoričar Petrović je objasnio svoje tumačenje porekla loze Kastriota.

 ??  ?? I Mesić provocira Gotovina jedva dočekao da vređa Srbe
I Mesić provocira Gotovina jedva dočekao da vređa Srbe
 ??  ?? Isti orao na grbu Nemanjića i Skenderbeg­a
Isti orao na grbu Nemanjića i Skenderbeg­a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia