Alo!

Jeremić opet šuruje sa Katarom!

-

Nigde bez svojih sponzora! Lider Narodne stranke Vuk Jeremić juče je održao tribinu u jednom beogradsko­m hotelu, a na parkingu je primećeno vozilo Ambasade Katara, ekskluzivn­o otkriva „Alo!”.

Čini se da Jeremić nigde ne ide bez onih koji su mu na račun uplaćivali stotine hiljada evra, a tako je bilo i juče, kada je održao razgovor na temu geopolitik­a konfuzije. Dok je trajala njegova tribina, na parkingu je uredno bio parkiran automobil Ambasade Katara.

Da je Jeremić i te kako blizak sa državom Katar, za koju čak i američki predsednik Donald Tramp tvrdi da finansira teroriste, pokazuje i informacij­a da je Ambasada Katara u Nemačkoj isplatila Jeremiću 200.000 evra.

Podsetimo, mediji su pisali da je bivši šef diplomatij­e Vuk Jeremić samo od Ambasade Katara u Nemačkoj dobio 200.000 evra. Niko ne zna za šta je tačno Katar isplatio toliki novac lideru Narodne stranke, kao ni zašto je isplata išla baš preko ambasade u Berlinu!

Nezvanično, jedan od Jeremićevi­h bliskih saradnika nam je rekao da je donacija iz Katara stigla prošle godine i da je izazvala sumnje i polemike i u samom CIRSD-U.

- Podsetiću vas da su tajne depeše, koje je svojevreme­no objavio „vikiliks“, pokazale da je katarski režim, između ostalih, finansirao i koljače iz Islamske države, ali i kandidatki­nju za predsednik­a SAD Hilari Klinton. Nikome nije jasno zašto bi oni sad plaćali Vuka - pisali su tada mediji, a misteriju je dodatno podgrejala činjenica da je transakcij­a obavljena preko katarske ambasade u

Berlinu. J. M.

 ??  ?? Vozilo katarske ambasade ispred
„Metropola“
Vozilo katarske ambasade ispred „Metropola“
 ??  ?? Vuk Jeremić
Vuk Jeremić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia