Alo!

Utvrđene naknade za profesiona­lne upravnike

-

Skupština grada Beograda utvrdila je naknadu koju će stanari, koji nisu izabrali upravnika zgrada, plaćati za usluge profesiona­lnog upravnika, a koja će se, u zavisnosti od veličine zgrade, kretati od 240 do 336 dinara na mesečnom nivou.

Za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova naknada po stanu za profesiona­lnog upravnika kog postavi lokalna samouprava iznosiće 240,57 dinara na mesečnom nivou, za zgrade od osam do 30 stanova 288,68, a za zgrade sa više od 30 stanova 336,80 dinara.

Regulisana je i visina izdvajanja za tekuće i investicio­no održavanje zgrada, pa tako minimalna visina troškova za tekuće održavanje mesečno u zgradi bez lifta iznosi 360,85 dinara, a u zgradi sa liftom 469,11 dinara.

Gradski odbornici izglasali su i Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolsk­im ustanovama za ovu i 2019. i ukazali da sada 14.500 mališana ide u privatne vrtiće, uz subvenciju grada. Ipak, kako je rečeno, pojedini privatni vrtići ne dostavljaj­u tačan broj dece, zbog čega će biti sankcionis­ani.

- Grad Beograd nastaviće da subvencion­iše deo troškova boravka dece u privatnim vrtićima i narednih godinu dana - rekao je gradski sekretar za obrazovanj­e i dečju zaštitu Slavko Gak.

Skupština grada Beograda usvojila je i predlog odluke o izradi plana regulacije šinskih sistema u prestonici, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu linije metro sistema. - Urađen je smart plan. U skladu sa prefizibil­iti studijom, koja se radi u saradnji sa francuskim „Ežisom“, sada smo u proceduri izrade odluke, posle čega sledi izrada plana, koji će omogućiti da metro počne da se gradi krajem 2020. - naglasio je gradski arhitekta Milutin Folić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia