Alo!

FIFA nastavlja sa terorom

-

da se nosimo sa tako visokim igračima kao što ih ima Srbija. Imamo igrače koji znaju da se nose sa pritiskom - zaključio je Miranda.

Selektor Tite je takođe svestan opasnosti iz skoka. - Oni imaju tu karakteris­tičnu igru, ali i srpsku školu fudbala. Individual­ci su im izuzetno tehnički potkovani. Moraćemo da ih u tome neutralizu­jemo faulovima na boku i da iskoristim­o situaciju u tome što su oni viši. Mi ćemo taktički pokušati da kompenzuje­mo našu visinu.

Tite dodaje da se

Srbija razlikuje od Švajcarske i Kostarike. Sad već nije slučajno. Kao ni na konferenci­ji za štampu koju su držali Švajcarci, ni na brifingu sa Brazilcima srpskim novinarima nije omogućeno da postave makar jedno pitanje selektoru Titeu ili kapitenu Mirandi. Iako je bar 10 naših kolega strpljivo držalo ruku i tražilo mikrofon, niko nije dobio priliku. Na pitanje izveštača „Alo!“zbog čega se srpski novinari ignorišu, konferansi­je nam se pravdao kako nije do njega, jer novinare koji će postaviti pitanje bira predstavni­k FIFA, koji sedi za stolom sa učesnicima pres-konferenci­je.

- Dobro su izbalansir­an tim. Oslanjaju se na vezni red, na asistencij­e Tadića. Ako nisu najviši, onda su jedni od najviših timova. Kolarov malo više ide napred, Ivanović šalje dijagonale, dosta imaju igrača koji igraju glavom. Vrlo su raznoliki. Sad imaju Milinković­a Savića, koji je sjajan igrač, puno trči, realizator je odličan. Spremni smo na sve te kvalitete u srpskom timu, ali ćemo gledati koje su i im mane - zaključio je Tite.

 ??  ??
 ??  ?? Siguran u sebe: Tite
Siguran u sebe: Tite

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia