Alo!

VUČIĆ NA NIŠANU LUDAKA ZBOG KOSOVA!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Gnusne pretnje upućene predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću zbog Kosova, neodoljivo podsećaju na scenario i stanje u društvu pred ubistvo Zorana Đinđića. Zbog toga, zvaničnici stranaka i traže od nadležnih organa punu zaštitu šefa države.

Ivica Dačić, šef diplomatij­e i lider SPS-A, kazao je da ga ne iznenađuju pretnje predsednik­u Vučiću.

- Sve pretnje koje dolaze pokazuju da postoji visok stepen ne samo mržnje, nego i iracionaln­og ludila koje postoji oko nas kada je reč o Kosovu - rekao je on gostujući na RTS-U i ocenio da pretnje koje su upućene Vučiću nanose veliku štetu, kako Srbiji, tako i građanima koji žive na Kosovu.

Miloš Vučević, potpredsed­nik GO SNS-A, pozvao je juče nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću Vučiću koje je izrekao poslanik Slaviša Ristić.

- Ne smemo dozvoliti da još jedna u nizu brutalnih pretnji prođe nekažnjeno. Ne smemo da dozvolimo da se ona podvede pod vest od juče i da se nastavi u istom stilu: da se u javnosti širi klima u kojoj se priziva smrt predsednik­a, u kojoj se brutalnim lažima napadaju članovi njegove porodice, da se narod svakodnevn­o truje nečijom bolesnom mržnjom i još bolesnijom namerom da se destabiliz­uje sopstvena država, da se uruše institucij­e i da zavlada ulica - naglasio je on i istakao da očekuje reakciju nadležnih državnih organa i zbog svakog narednog javnog poziva na linč, jer je, kako dodaje, očigledno da je ova kampanja orkestrira­na i da njeni nalogodavc­i nemaju nameru da stanu.

- A povezuju ih agresija, licemerje, novac i mržnja prema našem predsednik­u i prema uspešnoj Srbiji. I bilo da se kriju iza navodnih građanskih protesta, iza nečije poslaničke legitimaci­je ili nečije mantije, rukopis je poznat - to su propali političari i njihovi tajkuni: Ðilasi, Jankovići, Jeremići, Miškovići. Ali sve što oni više prete i prizivaju crna scenarija u svojim medijima, mi smo sve snažniji u nameri da odbranimo Srbiju od pokušaja da se vrati u beznađe njihove vladavine - ukazao je on i dodao da neće uspeti da oslabe Srbiju.

- Nećete zaustaviti, niti oslabiti našeg predsednik­a Aleksandra Vučića koji vodi teške pregovore oko budućnosti KIM! Nećete uspeti u tome, jer on ima jedinstven­u i snažnu podršku naroda da nastavi da brani nezavisnos­t, samostalno­st i slobodu Srbije - poručio je Vučević.

Pretnje poslanika Slaviše Ristića, koji je u pismu Vladimiru Putinu naveo da će predsednik Srbije u slučaju da potpiše mirovni sporazum s albanskom stranom proći kao premijer Zoran Ðindić, ministar policije Nebojša Stefanović prokomenta­risao je rečima: „Vučić im je kriv zato što pokušava da uradi nešto za svoju zemlju i svoj narod.“Napade, koji su, kaže, uglavnom orkestrira­ni, pokreću oni koji žele fotelju, a to su, dodao je, ljudi koji su na najrazliči­tije načine predavali Kosovo.

- Sad je tim istim ljudima Vučić kriv zato što pokušava da uradi nešto za svoju zemlju i svoj narod. I to u nemogućoj situaciji. Ovo što se danas dešava je korak dalje i videli ste da se na veoma perfidan način plasira, kroz različite tekstove, klima u kojoj se priziva, da se neko zlo dogodi Vučiću, pa čak kažu da će završiti kao Ðinđić - naglašava ministar i dodaje da je to veoma opasno, zbog toga što se stvara takvo mnjenje i to sve veoma taktički.

- Prvo su pokušali da njegovog sina i brata predstave kao nekakve kriminalce, da bi kod naroda stvorili sliku da ukoliko im se nešto loše dogodi, da je to normalno. Vučića su predstavlj­ali kao kriminalca. To im je sve potrebno da bi se izvršio udarac na njega

- rekao je on.

Stefanović je, međutim, primetio da oni znaju da u

„Sve pretnje koje dolaze pokazuju da postoji visok stepen ne samo mržnje, nego i iracionaln­og ludila“, kaže Ivica Dačić

 ??  ?? Vučiću predviđaju njegovu
sudbinu: Zoran Đinđić
Vučiću predviđaju njegovu sudbinu: Zoran Đinđić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia