Alo!

Vuk u strahu od poruka u telefonu Patrika Hoa!

-

Predsednik­u Narodne stranke Vuku Jeremiću gori pod nogama, a sve zbog njegovog uhapšenog partnera Patrika Hoa. On je ovih dana je u neviđenoj panici da će sadržaj Hovog telefona otkriti sve njihove prepiske i dokazati njegovu umešanost u milionski korupciona­ški skandal.

Patrik Ho, koji se od novembra prošle godine nalazi zatvoru u SAD zbog optužbi da je davao mito vladinim zvaničnici­ma u Ugandi i Čadu, zahteva od suda da se dokazi nađeni u njegovom „huaveji“telefonu izuzmu iz procesa. I dok Ho panično pokušava da sakrije sadržaj svog telefona, Jeremić strahuje zbog poruka koje je s njim razmenjiva­o, jer bi moglo da bude otkriveno zašto je od ovog kriminalca dobijao milione.

Podsetimo, Patrik Ho, bivši ministar unutrašnji­h poslova Hongkonga i pajtaš Vuka Jeremića, trenutno boravi u SAD u zatvoru jer mu se na teret stavlja davanje mita afričkim zvaničnici­ma u vrednosti od oko tri miliona evra. Nakon što mu je 17. maja odbijena mogućnost plaćanja kaucije u postupku u kojem je optužen za korupciju u UN, jer su njegovi mejlovi u kojima nudi mito članu Generalne skupštine Samu Kutesu postali deo sudskog procesa, Patrik Ho sada zahteva da Apelacioni sud poništi odluku nižeg suda o odbijanju kaucije. Tajkun Ho je pozvao Apelacioni sud da počne raspravu po hitnom postupku pred suđenje koje počinje u novembru.

- Produženje pritvora je nepotrebno i štetno za Hoa - naveo je njegov advokatski tim u žalbi, koju su ispisali na 28 strana. Oni su ponudili sudu nagodbu da se kaucija poveća, a Ho bi kao garanciju založio i imovinu majke i brata.

Kada je video da je đavo odneo šalu, Ho je bio spreman i na nagodbu za kućni pritvor, ali sud, imajući u vidu sa kakvim kriminalce­m ima posla, odbio je i ovaj predlog.

Podsetimo da su američki istražitel­ji izrazili posebnu želju i za sumnjive poslove koje je uhapšeni Patrik Ho sklapao sa Vukom Jeremićem dok je on bio predsednik Skupštine UN. Lider Narodne stranke Vuk Jeremić nalazi se pod istragom FBI zbog sumnjivih poslova sa belosvetsk­im lopovima koji su u SAD pohapšeni i optuženi za pranje para i korupciju.

J. M.

 ??  ?? Jeremićev tajkun:
Patrik Ho Dokumenti kojima se traži uvid u Patrikov
mobilni telefon
Jeremićev tajkun: Patrik Ho Dokumenti kojima se traži uvid u Patrikov mobilni telefon
 ??  ?? Pronaći će mi sve skrivene
milione
Pronaći će mi sve skrivene milione
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia