Alo!

Nasilnik sa stafordom hara Suboticoom

- Piše: JELENA MITROVIĆ jelena mitrovic@alo.rs

Nakon što je bahati Danilo Lalatović (18) godinama po Subotici prebijao, zastrašiva­o, maltretira­o i demonstrir­ao silu na slabijima od sebe, u četvrtak uveče ga je napokon stigla ruka pravde - priveden je i određen pritvor od 48 sati.

Za Lalatović u Subotici mnogi znaju jer je za samo nekoliko godina stigao da pretuče domara u hemijskoj školi, pekarku, nekoliko vršnjaka i da zastraši mnoge. Nije birao žrtve, a kao vernog slugu sa sobom vodio je poslednjih godina, kako kaže, svog krvoločnog staforda, kojeg naziva „mašina za ubijanje“.

Nažalost, nadležni u vojvođansk­oj čaršiji godinama su ćutali, a meštani trpeli.

Milica Perišić

(19) jedna je od njegovih žrtava, a u razgovoru za „Alo!“kaže da je prestravlj­ena i pri samom pomenu Danilovog imena, jer ju je pre dve godine iz čista mira pretukao. Kako tvrdi, molila je roditelje da slučaj ne prijave policiji, iz straha da će je nasilnik nakon toga ubiti.

- I dan-danas strepim da se on ne pojavi odnekud i ne prebije me. Stajala sam pre dve godine sa drugarima posle škole, kada je Danilo naišao i počeo da me vređa, nazivajući me pogrdnim imenima. Nisam znala ni ko je on, preplašena sam mu pokazala srednji prst, a kada mi se približio, pružila sam ruku u znak pomirenja, a on me je odvalio pesnicom, nakon čega sam se onesvestil­a. Kada sam došla sebi, pokušao je da me šutne, ali sam se nekako izvukla, od tada se plašim da će me ubiti. Slučaj je dalje preuzela policija - objasnila je devojčica i dodala da je Lalatović prošlog leta u klubu u kojem je bila, kojem nasilnik, inače, ima zabranu prilaska, udario dečaka tako da mu je glava završila u lokvi krvi.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se Lalatović nađe iza rešetaka, kao ni to što je profesorki hemije razbio automobil, o čemu je „Alo!“ranije pisao.

Pored toga, internetom već neko vreme kruže i zastrašuju­će fotografij­e na kojima se vide bespomoćni ljudi izujedani od psa, za čije stanje Subotičani krive Danilovog staforda, kojem gazda, valjda zbog „krvoločnih uspeha“, tepa „mašina za ubijanje“.

Nažalost, svireposti tog mladića nema kraja, pa je na Fejsbuku pre tri dana zapretio devojci koja je podelila fotografij­u na kojoj se vidi izmučen i izujedan pas, za čije je tragično stanje odgovorna „mašine za ubijanje“. Lalatović ju je, naime, upozorio da se na kači sa njim, pozivajući se na zaštitu roditelja.

- Ku*vo prljava, hoćeš da ti pati cela porodica. Landaraš tu preko interneta, kako ne kontaš da mi ne možeš ništa, moj pas je od juče rastrgao još 10 lutalica. Agresijom se hranim. Nikome se ne pravdam, nego ratujem sa svima. Nikad ne znaš ko je slabiji dok ne proveriš - napisao je on i dodao da će pustiti snimke kako njegov pas kida sve po gradu, kao što radi i on sam.

Kako saznajemo, protiv Lalatovića postoji više krivičnih prijava, a kao maloletnik ležao je i u pritvoru. Njegov otac, takođe, poznat je kao problemati­čan.

Žrtve ne bira, a kao vernog pomoćnika vodi svog krvoločnog psa, kojeg

naziva „mašina za ubijanje“

 ??  ?? Milica Perišić
Žrtva Lalatoviće­ve
„mašine za ubijanje”
Milica Perišić Žrtva Lalatoviće­ve „mašine za ubijanje”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia