Alo!

Bageri uređuju plaže, od kupanja nema ništa

-

U Grčkoj je na moru uglavnom sunčano, a stanje u mestima koje je prethodnih dana pogodilo nevreme se postepeno normalizuj­e. U pojedinim letovališt­ima koja su najviše nastradala i dalje se vide posledice poplava, a gradske plaže u tim mestima nisu za kupanje, jer je more prljavo.

Tako su u Nikitiju na ulicama još uvek bageri i kamioni koji uklanjaju krš koji je ostao nakon poplave, a more je smeđe boje i nije za kupanje. Ali zato su ostale plaže u blizini sređene i na njima se može kupati, ali do njih mora da se ide kolima.

U Nea Vrasni je čak i jedan hotel imao ozbiljna oštećenja. I tamo se sada radi na sanaciji štete, more je na pojedinim mestima mutno i biće potrebno još tri ili četiri dana da se razbistri i da se sve dovede u red.

U Stavrosu su plaže nasute novim peskom i spremne za turiste. Nakon strahoviti­h poplava koje su zadesile ovo mesto situacija je mnogo normalnija, a prema fotografij­ama na društvenim mrežama, vidi se da se sve vraća u normalu. Inače, u Stavros je juče stigla i nova grupa turista iz Srbije.

U mestu Ormos Panagijas se i dalje radi na saniranju posledica poplava od utorka i plaže još nisu uređene, a ni more nije za kupanje. Ovde se nalazi i jedna od najlepših i najdužih plaža na Sitoniji i ona je najviše pogođena nevremenom, pa će biti potrebno još dva-tri dana da se dovede u red.

- Najveći broj kuća je upravo na ovoj strani plaže Amouda potopljen. Bujice su odnele čak i deo puta, ali to je sanirano, a na mestima je asfalt pokidan i za to će biti potrebna ozbiljna popravka koja će verovatno sačekati jesen. Jedan od prilaza plaži je bio dva dana neprohodan - rekli su grčkoj turističko­j agenciji „Nikana“.

Na samoj plaži je juče bilo i suncobrana i ležaljki, ali ne i kupača, jer je i more zamućeno.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia