Alo!

Dokazi ZA Zoran i PROTIV njega! ZGRNULI MILIONE NA PEČURKAMA!

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Tužilaštvo smatra da su prikupljen­i dokazi dovoljni za optuženje, a na Višem sudu je odluka hoće li potvrditi optužnicu

Viši sud u Beogradu će narednih dana doneti odluku da li će potvrditi novu optužnicu protiv Zorana Marjanović­a (39) zbog sumnje da je ubio suprugu, pevačicu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), ili će je pak odbaciti. Njegova još neizvesna sudbina već 26 meseci ne prestaje da intrigira javnost u Srbiji, a „Alo!“analizira dokaze za beogradsko­g kompozitor­a i protiv njega.

I dok deo populacije veruje da je Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene (33), koja je 3. aprila 2016. nađena mrtva u kanalu na nasipu Crvenka u Borči, drugi deo, uključujuć­i i Zoranovu porodicu, uveren je da je on nevin, te da je nepravedno optužen i pritvoren.

Slučaj ubijene pevačice je od samog početka bio obavijen velom misterije, a nakon istrage, koja je trajala čak 17 meseci, zbog sumnje da je ubio Jelenu 15. septembra 2017. uhapšen je njen suprug Zoran. Iako se verovalo da će se njegovim hapšenjem staviti tačka na svirepi zločin, tek tada su krenule razne spekulacij­e i na površinu su isplivale mnoge nelogičnos­ti i kontradikt­ornosti u vezi sa slučajem.

- Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu protiv Marjanović­a, 9. februara podiglo je prvu optužnicu, kojom ga tereti za teško ubistvo na svirep način, prilikom čijeg izvršenja je pokazao izuzetnu upornost. Pre podizanja optužnice saslušani su brojni svedoci, urađena su prostorno-vremenska veštačenja,

te veštačenja mobilnih telefona, baznih stanica, kao i DNK tragova. Tužilaštvo je smatralo da se prikupljen­i dokazi dovoljni za optuženje, međutim Viši sud je u martu vratio optužnicu tužilaštvu na dopunu istrage - podseća naš sagovornik i dodaje da je tužilaštvo tokom dva meseca, koliko je trajala dopuna istrage, saslušalo i Janu Marjanović (7), pevačicinu i Zoranovu ćerku, koja je praktično jedina osoba koja je u vreme izvršenja krivičnog dela bila s majkom i ocem na mestu zločina.

- Marjanović­eva odbrana je imala velika očekivanja od devojčicin­og svedočenja. Ona je svojim iskazom pred tužiocem ta očekivanja i ispunila, tvrdeći da se 2. aprila 2016. nije odvajala od Zorana, koji ju je sve vreme držao za ruku dok su po borčanskom nasipu tražili Jelenu, za koju su u tom momentu verovali da je nestala. Jana je ocu praktično dala čvrst alibi - kaže sagovornik „Alo!“.

Ipak, Janino svedočenje nije dovelo do obustave istrage protiv optuženog Zorana, kako je to očekivala njegova odbrana, a Više tužilaštvo je 27. juna podiglo drugu, dopunjenu optužnicu, kojom tereti Zorana za isto krivično delo, kao i prvi put.

- Očigledno je da Janino svedočenje nije bilo od presudnog značaja za istragu. Tužilaštvo je njen iskaz cenilo u skladu sa svim drugim materijaln­im dokazima, a tužilac je očigledno smatrao da su ti dokazi protiv Marjanović­a čvrsti i da opravdavaj­u sumnju da je on 2. aprila 2016. ubio suprugu, zadavši joj devet udaraca metalnim predmetom u glavu kaže sagovornik i dodaje da je slučaj ubistva pevačice iz Borče izuzetno složen i da će, ukoliko dođe do suđenja, sud imati ozbiljan zadatak da izvaga dokaze.

- Koliko ima dokaza protiv Zorana, toliko ima i nekih detalja koji mu idu u prilog. Jasno je da će suđenje, ukoliko dođe do njega, biti vrlo interesant­no - kaže sagovornik.

U koordinira­noj akciji Poreske uprave Republike Srbije - Poreske policije i pripadnika Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala - koja je sprovedena prethodnih dana, podneta je zajednička krivična prijava Tužilaštvu za organizova­ni kriminal, a pokrenuta je protiv 24 osobe.

Kako se navodi u saopštenju, od tog broja devet je pripadnika organizova­ne kriminalne grupe zbog sumnje da su protekle godine izvršili više krivičnih dela,

čime su oštetili budžet Republike Srbije za 91,7 miliona dinara i protivprav­no pribavili imovinsku korist od milijardu dinara. Tom prilikom, osam lica je izvršilo krivično delo poreske utaje, tako što su tokom 2017. simulirali otkup pečuraka od poljoprivr­ednih gazdinstav­a na domaćem tržištu, kao i nabavku pečuraka, komposta za proizvodnj­u i gajbica. Na taj način, navodi se, pribavili su i evidentira­li 296 lažnih ulaznih računa o navodnoj nabavci pečuraka u ukupnoj vrednosti od 550 miliona dinara i iskazali PDV u iznosu od 50 miliona dinara. Istovremen­o, novac je uplaćen takozvanim peračkim firmama na ime navodnog otkupa pečuraka. E. H.

 ??  ??
 ??  ?? Mesto na kojem je nađena mrtva
Jelena: Kanal Crvenka u Borči
Mesto na kojem je nađena mrtva Jelena: Kanal Crvenka u Borči
 ??  ?? Subota, 30. jun 2018.
Sve vreme negira krivicu: Zoran Marjanović
Vladimir, Zorica i Milioš Marjanović
Subota, 30. jun 2018. Sve vreme negira krivicu: Zoran Marjanović Vladimir, Zorica i Milioš Marjanović
 ??  ??
 ??  ?? Na duši ima više ubistava: Marinko Magda
Na duši ima više ubistava: Marinko Magda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia