Alo!

HTEO DA SILUJE ŠLOGIRANU STARICU!

-

Osamdesetd­vogodišnja baka S. D. iz Rgotine kod Zaječara preživela je u četvrtak naveče pravi užas, kada ju je napao i pokušao da je siluje komšija Dušan V. (62).

Nemoćna starica, kojoj su od šloga oduzete leva ruka i leva noga, ležala je u svom krevetu kada je u prostoriju ušao komšija Dušan. Bilo je to u sumrak, dok je bakin sin bio odsutan jer je otišao do seoske prodavnice u nabavku.

Dušan je bez reči prišao bakinom krevetu i počeo je da se

svlači.

- Od bruke sam zažmurila kada je svukao pantalone i gaće i počeo da maše onim... Zaplakala sam i rekla: „Molim te, Duško, nemoj da me diraš, znaš da sam šlogirana i da nosim pelene“. On se nije na to obazirao već me je oborio na krevet i počeo da mi svlači odeću. Rekao je: „Ništa ne brini, ja ću to malo, polako, skloniću ti pelene“. Užasnula sam se i kroz plač počela da dozivam i pomoć: „Ubi me Duško, pomagajte ljudi, ubi me Duško! - seća se s užasom

nemoćna starica.

Na sreću starice, u trenutku kada ju je manijak već zaskočio, naišao je njen sin.

Zgrabio je Duška za vrat i onako golodupast­og izvukao iz sobe i izbacio kroz vrata. Međutim, dok je sin pronašao motku da ga pretuče, Duško je uspeo da pobegne u mrak. Trebalo je da ga prebije kod kuće. Ovo je već drugi put da me napada. Prvi put kada je pokušao, dograbila sam flašicu sa stolice pored kreveta, udarila ga i počela da vičem. Pobegao je, pošto sam vrištala i zapomagala. Sada je pazio kada će moj sin da izađe iz kuće i zaskočio me je baš tad - dodaje gnevno baka S. D.

Dušan V. je iz zaječarsko­g naselja Višnjar, ali se pre mesec dana doselio u komšiluk S. D., kod druge starice.

- Došao je ovde da živi i da mi pomaže u polju i oko kuće jer sam bolesna i stara. Ništa mi sinoć nije rekao, samo je izašao i ne znam gde je. Često se opijao po komšiluku i ako je to uradio, sigurno je bio pijan. Bruka je to velika i nadam se

da će ga stići kazna - rekla je starica kod koje je Dušan živeo.

Posle napada Dušan je pobegao, ali je staričin sin slučaj prijavio policiji, pa je napasnik u toku noći pronađen i uhapšen. Zaječarska policija je potvrdila da je Dušan uhapšen pod sumnjom da je izvršio krivično delo silovanja u pokušaju i da je po nalogu tužioca zadržan u pritvor do 48 sati.

Neposredno posle hapšenja manijak se vajkao da je pripit i da nije hteo da napastvuje nemoćnu staricu već da joj malo pomogne oko nameštanja u krevetu. U toku su istražne radnje i sledi privođenje osumnjičen­og u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Pijani Dušan V. (62) napao komšinicu S. D. (82). Rekao joj „Ništa ne brini, ja ću to malo, polako, skloniću ti pelene“

 ??  ?? Manijak je u kuću komšinice S. D. upao
dok je bila sama
baka S. D.
Subota, 30. jun 2018.
Napadnutu baku odbranio sin, a manijak je polugo
istrčao iz kuće
Manijak je u kuću komšinice S. D. upao dok je bila sama baka S. D. Subota, 30. jun 2018. Napadnutu baku odbranio sin, a manijak je polugo istrčao iz kuće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia