Alo!

Pokušaj plja ili magareća i

-

Filmska scena koja se odigrala na raskrsnici nadomak TC „Ušće“u ponedeljak navela je očevice na pomisao da je u Beogradu počela da se primenjuje nova-stara tehnika otimačine na ulici.

Naime, redakciji „Alo!“se javila čitateljka T. S., koja je do detalja opisala nesvakidaš­nji događaj.

- Prolazila sam pored podzemnog prolaza nadomak „Ušća“, kada se začuo vrisak. Okrenula sam se i videla čoveka kako leži na ulici. Izgledalo je kao da ga je udario automobil. Mislila sam da je mrtav! Mnogo sam se potresla, kao i svi ljudi koji su zastali da vide šta se dešava. U tom trenutku pojavili su se prijatelji čoveka na zemlji. Počeli su da se svađaju i tuku, cepali su jedni drugima majice, vikali... - ispričala je T. S.

Prema njenim rečima, vozač automobila je izašao napolje, a prijatelji „povređenog“sve vreme su se gurali oko otvorenih vrata, kao da pokušavaju nešto da uzmu.

- Nakon toga, onaj što je ležao samo je ustao, kao da se ništa nije desilo. Sve se odigralo toliko brzo. Tek sam kasnije shvatila da je to bila predstava i da je verovatno bio pokušaj pljačke ili prevare! kaže sagovornic­a „Alo!“. Tokom proteklih decenija slični incidenti su zabeleženi u Rumuniji, Rusiji i Turskoj, kada su na meti prevejanih prestupnik­a bili nedužni turisti i vozači kamiona.

Pre nekoliko dana u novinskim stupcima je osvanula i vest o petogodišn­jem dečaku koga je u najstrožem centru Niša udario auto, pošto je iznenada izleteo na kolovoz. Svedoci nesreće ispričali su da je delovalo kao da je dete neko gurnuo na ulicu, a da je tragedija izbegnuta jer je vozač na vreme zaustavio auto. Roditelji mališana takođe su bili na mestu incidenta.

Pojedini očevici prepoznali su u povređenom dečaku malog prosjaka, koga otac i majka dovode u centar da moli prolaznike za novac. Policija je obavila uviđaj i u toku je utvrđivanj­e okolnosti pod kojima se udes dogodio.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da incidenti u Beograda i Nišu nisu slični, niti povezani.

- Intuicija mi govori da je događaj nadomak „Ušća“barabska zabava i igra, jer bi čovek prijavio policiji da je pokraden, a mediji bi to znali. Liči mi na magareće igre, koje nisu samo neukusne već su i vrlo opasne. Šta ako čovek ne zaustavi auto i izazove nesreću - kaže naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia