Alo!

OSTAVLJAJU PSE NA VELIKOM RATNOM OSTRVU

-

Postavljan­jem pontonskog mosta i organizova­njem obezbeđenj­a, spasilački­h i medicinski­h ekipa, okončane su pripreme za letnju sezonu na dunavskoj plaži Lido.

Jedan od problema s kojim se nadležne službe susreću jesu napušteni psi, koje neodgovorn­i vlasnici ostavljaju na Velikom ratnom ostrvu.

- Ekipe komunalnih preduzeća, čim se postavi pontonski most,

odlaze prve na Veliko ratno ostrvo, kako bi uredile plažu i okolni prostor. Za njima dolaze stručnjaci „Veterine Beograd“, koji skupljaju napuštene životinje, sterilišu ih, vakcinišu i leče, a potom vraćaju na staništa odakle su uzete - kaže za „Alo!“Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnosa sa građanima.

On dodaje da se prema svim životinjam­a postupa humano, mnogo više nego što to rade njihovi neodgovorn­i vlasnici.

- Ljudi ostavljaju veliki broj ljubimaca na teritoriji čitavog Beograda. Zato apelujemo na građane da ako primete napuštenu životinju, zovu „Beokom“, koji će stupiti u kontakt s „Veterinom Beograd“- ističe naš sagovornik.

Isti apel uputio je i Budimir Grubić, direktor „Veterine Beograd“, koji ističe da se problem ostavljanj­a pasa na Velikom ratnom ostrvu može rešiti i prisustvom komunalne policije.

- Oni bi od svakog vlasnika koji vodi psa tražili „pasoš“životinje. Ukoliko ga nema, vlasnik ne bi mogao da ga odvede na ostrvo. Takođe, u Zakonu o dobrobiti životinja bilo bi idealno da se ubaci i kaznena mera - 150.000 dinara za izbacivanj­e životinje - navodi Grubić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia