Alo!

LJUDINO, HVALA ZA TRAKU

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

u Zvezdu, „Kada sam se 1999. vratio iz Milana

tu čast“Bunja je bio kapiten, ali mi je prepustio

Za tragično preminulim Goranom Bunjevčevi­ćem (1973-2018), predsednik­om Fudbalskog saveza Srbije, plače fudbalski svet.

Crvena zvezda, Totenhem, Den Hag, Bunjini bivši klubovi, oprostili su se od svog velikog ratnika na terenu koji je uveseljava­o srca navijača, gde god da je igrao. Poslednji pozdrav Bunji uputili su i Partizan, brojni domaći klubovi, navijači širom sveta...

Mnogo teško je i Dejanu Savićeviću. Čuveni Dejo ne može da veruje da Bunje više nema.

- Žao mi je... Mlad čovek, 45 godina, da mu se tako nešto desi iz čista mira... Tragedija. I za njega i njegovu familiju. Grehota. Igrali smo zajedno u Zvezdi kada sam se vratio iz inostranst­va, bio je izuzetno fin, tih i miran momak. Tragedija je takođe i za fudbal, pošto je, koliko znam, obavljao dobar posao u Fudbalskom savezu Srbije. Potresao sam se - rekao je Savićević za „Alo!“.

Dejo se posebno prisetio jednog koji će mu zauvek ostati u pamćenju. Primer kolika je ljudska veličina bio Bunja.

- Kada sam se 1999. vratio iz Milana u Zvezdu, on je bio kapiten, ali mi je prepustio kapitensku traku, iako sam odigrao jedva pet utakmica. To je bilo neposredno pred ono nesrećno bombardova­nje. Iz te generacije preminuo je i Jovan Cune Gojković, koji je nastradao u saobraćajn­oj nesreći. Strašno - dodao je Savićević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia