Alo!

Noleta čeka pakao na putu do Federera!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Teško da teže verovatno nije moglo!

Put Novaka Đokovića do finala Vimbldona posut je trnjem, jer da bi se domogao samo završne borbe za pehar na londonskom grend slemu, moraće da preskoči prvog, trećeg i sedmog tenisera sveta - Rafaela Nadala, Aleksandra Zvereva i Dominika Tima. Na sve to, Novaku neće biti lako ni na startu turnira jer ga čeka Tenis Sandgren, Amerikanac koji je ove sezone igrao četvrtfina­le Australija­n opena i koji se snalazi dobro na brzim podlogama. Istina, Sandgren (97. na svetu) ne spada u sam krem svetskog tenisa, ali je u Australiji izbacio Stena Vavrinku i Dominika Tima.

Posle sledi Sebaljos, koji je „šljakaš“, a nezgoda nailazi u trećem kolu, kada dolazi najverovat­nije Kajl Edmund (17. na svetu). Na stranu što će igrati pred domaćom publikom, Britanac je u strahovito­m usponu forme i samo je pitanje trenutka kada će ući u top 10. Edmund, kome takođe odgovaraju brze podloge, ove godine je već savladao Rima, i to na šljaci.

Zatim, tu su Dominik Tim, koji je izbacio Đokovića u Monte Karlu u četvrtfina­lu, pa Aleksandar Zverev, pa Nadal... Međutim, kao što je Novak i rekao posle finala Kvinsa, u kojem je

poražen od

Marina Čilića

- očekivanja mu nisu velika.

- Ne bih sebe svrstavao u favorite, ni nalik tome.

Nameravam da držim očekivanja vrlo nisko, ako uzmemo u obzir moje rezultate u prethodnih 12 meseci. Novo osvajanje Vimbldona bi bilo jedno od mojih najvećih ostvarenja u karijeri - rekao je Novak, koji dve godine nije osvojio nijednu grend slem titulu.

Utisak je da je Federer, glavni favorit za trofej, prošao neuporediv­o bolje, jer na njegovoj strani je samo Marin Čilić. U prvom kolu Švajcarac se sastaje sa našim Dušanom Lajovićem, a posle nema ozbiljnog rivala do polufinala, kada bi Hrvat mogao da mu pomrsi račune, s obzirom na to da tradiciona­lno dobro igra na Vimbldonu.

Na Novakovoj strani žreba su Nadal, Zverev i Tim, dok je na Federerovo­j od pretendena­ta na

tron jedino Čilić

 ??  ?? Može da se prošeta do finala: Federer
Edmund prva velika prepreka u trećem kolu:
Đoković
Može da se prošeta do finala: Federer Edmund prva velika prepreka u trećem kolu: Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia