Alo!

Priština dobila nove packe od Beograda

„Politika Srbije više nije gubitnička”, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin

-

Takozvana nezavisna republika Kosovo dobija šamar za šamarom od Srbije, a nova diplomatsk­a pobeda izvojevana je na sednici Saveta Svetske carinske organizaci­je u Briselu, gde je sprečen prijem samoprogla­šene republike Kosovo u tu organizaci­ju.

Ako je sudeći prema činjenicam­a, srpska diplomatij­a u potpunosti je porazila Prištinu, a posle fijaska Albanaca sa Kosova u Unesku, te neuspeha u formiranju vojske na KIM, usledio je novi poraz u Briselu.

U korist pozicije Srbije na zasedanju su govorili predstavni­ci Rusije, Kine, Indije, Brazila, Argentine, Kipra, Slovačke, Belorusije, Gruzije, Čilea, Azerbejdža­na, Kube i Indonezije, a u vidu pisanih nota podrška je stigla od Konga, Sirije, Angole, Kambodže, Kirgizije, Sijera Leonea i Šri Lanke. Takođe, još jedan od poraza doživljen je i u pogledu priznanja lažne države. Tako je, na primer, u 2018. samo jedna država priznala Kosovo

- Barbados, a dok je do sada šest država povuklo priznanje.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da Srbija nije više zemlja gubitničke politike.

„Politika Srbije više nije gubitnička poput politike koju su vodili Slaviša Ristić koji je postavio granice na Jarinju. Pregovarač­i EU retko uspeju da ispune svoju ulogu neutralnog posmatrača. Čak ni to nije dovoljno za Prištinu, jer imate Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić koji je dovoljno hrabar da kaže ’da’ i hrabar da kaže ’ne’. Aleksandar Vučić nije čovek koji će da popusti - rekao je Vulin i dodao da je Vojska Srbije u više navrata sprečila postavljen­je lažnih vojnih predstavni­ka Kosova“. D. Z.

 ??  ?? Pregovori u Briselu:
Tači, Mogerinije­va i Vučić
Pregovori u Briselu: Tači, Mogerinije­va i Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia