Alo!

Život joj stao smrću sina!

Bogdan Stojanović je poginuo u rodnom Popovcu kada je otišao da pomogne dedi Dušanu u žetvi, a dva dana kasnije je ispraćen u večnu kuću, umesto da proslavi diplomu na zakazanoj fešti u kafani

- Piše: S. ILIĆ redakcija@alo.rs

Nedelju dana posle sahrane Bogdana Stojanović­a (19), koji je nastradao uoči proslave mature, njegova majka Ljiljana u ispovesti za „Alo!“otkriva da joj je njegovom smrću život stao! Maturant je poginuo 22. juna na pružnom prelazu u Popovcu kod Niša, kada je njegov deda, s traktorom i dve prikolice pune žita, pokušao da pređe prugu, dok im se približava­o međunarodn­i voz na relaciji Beograd-sofija. Bogdan je ležao između džakova sa žitom, a od siline udarca izleteo je iz prikolice i poginuo na mestu.

- Moj život je stao pogibijom sina Bogdana. On je žrtva spleta okolnosti, jer se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Tog dana je bio kod mene u Nišu. U Popovac je trebalo da ode tek predveče. Na nesreću, želeo je da pomogne u žetvi i otišao je ranije, govoreći: „Majko, vratiću se brzo!“Tada sam ga poslednji put videla. Umesto njega, stigla je najtužnija i najteža vest. Umesto očekivane radosti u porodici, dogodila se tragedija. Pripremali smo proslavu njegove mature. Slavlje je bilo zakazano u kafani, a gosti pozvani. Umesto da u nedelju, 24. juna, slavimo, mi smo ga sahranili - kaže Bogdanova majka Ljiljana.

Prema kazivanju rođaka, Bogdan je bio veseo i pun života. - Bogdan je bio dete ljubavi. Majka Ljilja ga nije ostavila u Popovcu, kako neki kažu, već se razvela i prešla da živi u Niš kada je on imao četiri godine. Bogdan je dodeljen ocu u Popovcu. Roditelji su se trudili da dete ne oseti ništa loše zbog razvoda. Istini za volju, u Popovcu nije bio zapostavlj­an zahvaljuju­ći brizi bake Ruže, koja je bdela nad njim. Kontakt sa majkom Ljiljanom nije prekidao, a kod nje je kasnije pohađao školu. Bio je voljeno dete. Umiljat, veseo, vredan, šarmantan, voleo je život i grabio ga je velikom kašikom! U novoj porodici majke Ljiljane živeo mu je jedini brat Jovan. Tamo je uvek imao utočište. Majka je bila uz njega kad god je trebalo. On je to znao i uzvraćao joj je s ljubavlju - kaže Bogdanova tetka po majci.

Bogdan je u Nišu završio srednju školu i dobio zvanje dijagnosti­čara motornih vozila.

- Spremali smo se da proslavimo njegovu maturu, a preko leta je planirao da ode u goste kod dede i babe po majci, koji žive u Nemačkoj. Nije nameravao da ostane tamo da radi. Bio je veoma privržen porodici i bili smo nerazdvojn­i. On i ja smo braća po majci. Na čitulji je napisano da Bogdan ima još jednog brata i sestru, ali oni su od tetke. Naša majka Ljiljana ima samo nas dvojicu i nikada nas nije odvajala. Ja sam živeo s njom u stanu u Nišu, a Bogdan je često boravio kod nas. Njegov otac Boban je to znao i nikada se nije protivio, jer je imao korektan odnos sa majkom kada je reč o Bogdanovom odrastanju i vaspitanju. Njegov gubitak je veoma bolan i težak majci Ljiljani, a u mom srcu je ostala velika praznina - govori gotovo suznih očiju Jovan (24), Bogdanov stariji brat po majci.

Snove dvojice mladića, njihove velike planove i tajne o prvim ljubavima koje su delili prekinula je porodična tragedija. Tog kobnog petka, 22. juna, majka Ljiljana je Bogdanu već kupila odelo za proslavu mature i nije ni slutila da će dva dana kasnije u njemu umesto na slavlje sina otpratiti u večnu kuću.

 ??  ?? Poginuo uoči mature:
Bogdan Stojanović Pružni prelaz u Popovcu gde se desila nesreća
Bogdan Stojanović sa majkom Ljiljanom
i bratom Jovanom
Poginuo uoči mature: Bogdan Stojanović Pružni prelaz u Popovcu gde se desila nesreća Bogdan Stojanović sa majkom Ljiljanom i bratom Jovanom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia