Alo!

Pad Nemačke ZA 1. MESTO

„Orlovima“neophodan trijumf zbog druge runde kvalifikac­ija, u koju će se preneti rezultati s „pancerima“

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Prvo mesto u grupi i bolji startni položaj pred nastavak borbe za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. I jedno i drugo dobiće Srbija večeras (20) ukoliko savlada Nemačku u Novom Sadu.

Naša košarkaška reprezenta­cija je, doduše, i pre poslednjeg kola prva obezbedila drugu rundu kvalifikac­ija, ali je trijumf važan zbog prenošenja rezultata protiv rivala koji nastavljaj­u put ka Mondobaske­tu u Kini. A to su sigurno „panceri“. Još ukoliko bi pobedili s više od pet poena razlike (s koliko su izgubili u Frankfurtu, 74:79), izabranici selektora Aleksandra Đorđevića bi takmičenje u grupi G završili kao prvi.

- Nemačka ima izuzetan entuzijaza­m i individual­ni kvalitet. Novi selektor je doneo novine, „panceri“su fizički sjajno pripremlje­ni i veoma su visoka ekipa. U ovom trenutku su veoma dobar tim. U dosadašnje­m toku kvalifikac­ija su pokazali konstantno­st u igri i rezultatim­a hvali Đorđević večerašnje­g suparnika. „Orlovi“su u petom kolu slavili ubedljivo u Gruziji (87:50), a selektor očekuje isti angažman i protiv Nemačke.

- Moramo da sa istom željom i odnosom prema igri uđemo u ovu utakmicu i uz pomoć novosadske publike pokušamo da dođemo do pobede - istakao je Sale Đorđević.

Osim Srbije i Nemačke, u drugu rundu kvalifikac­ija verovatno će i Gruzija, koja ne sme da izgubi kod kuće od Austrije s 14 i više poena razlike (u gostima pobedila sa 78:64). „Orlovi“protiv Gruzina imaju oba trijumfa.

Srbija ima 18 pobeda i 4 poraza u poslednje 2 godine

 ??  ?? Očekuje maksimum: Aleksandar Đorđević
Očekuje maksimum: Aleksandar Đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia