Alo!

NISTE KALIBAR za prvaka sveta!

Rusija je bila poslednja (nerealna) šansa Argentincu i Portugalcu da osvoje „Zlatni globus“

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Gledaju Pele i Maradona „jarčeve“Ronalda i Mesija zavezane za ražanj iznad vatre. I umiru od smeha.

Odlazak dvojice najboljih fudbalera današnjice s Mondijala već posle prve runde nokaut-faze, iako prikazan na ovaj karikatura­lan način, pokazuje zapravo njihovu stvarnu nemoć u reprezenta­tivnom dresu. Nemoć da postanu ono što su bili slavni Brazilac i Argentinac - svetski prvaci.

Rusija je, gotovo izvesno, bila poslednja šansa, sada je očigledno nerealna, za Lionela Mesija i Kristijana Ronalda da slavodobit­no podignu „Zlatni globus“. Jer, teško je očekivati da će na sledećem SP u Kataru (novembar-decembar 2022) biti reprezenta­tivci - Mesi s više od 35 na plećima i Ronaldo duboko u 38. godini. Ako uopšte budu aktivni.

„Ubijeni“Mesi je već napustio bazu u blizini Moskve. Sam. Kao i još nekolicina „gaučosa“. Ostatak ekipe se sutra vraća u Argentinu. I to dovoljno govori o „razbijenoj bandi“, koja, uprkos simpatijam­a sveta prema (Barsinom) čarobnjaku i Maradonino­j ljubavi prema njemu, u Rusiji nije mogla dalje od osmine finala. Može li Argentina u Kataru dalje, čak i do titule, ostaje da se vidi, ali s Mesijem teško. Uostalom, on se i ranije opraštao od „gaučosa“razočaran kritikama javnosti posle poraza u finalima velikih takmičenja. Kritike tek slede...

Ronaldo će, za razliku od ljutog klupskog rivala, završiti reprezenta­tivnu karijeru s trofejom. Bio je prvak Evrope 2016. (istina, veliki deo finala je povređen proveo na klupi) i na tome će, nema sumnje, ostati. Njegovo reprezenta­tivno vreme je završeno u Rusiji. Mediji već o tome bruje, čekajući potvrdu samog igrača. On je, doduše, ranije najavljiva­o da će igrati do 41. godine(!), ali nije postavljao granicu za nošenje dresa Portugala. Sada je vreme i za to.

Ah, da, ubrzo će i vreme za nastavak Mesijeve i Ronaldove jurnjave za golovima, trofejima i rekordima. Klupskim, dabome.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia