Alo!

Ko će kome ako ne svoj svome

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Beogradska poslovna škola od državne visokoškol­ske ustanove postala je pravo porodično preduzeće, a sve zahvaljuju­ći Đuri Đuroviću, direktoru te škole i njegovim bliskim prijatelji­ma. Osim što je uhlebio svog sina

Slobodana, zaposlio je i sinove i ćerke svojih pajtosa.

Đuro Đurović žari i pali godinama Beogradsko­m poslovnom školom. Osim basnoslovn­ih plata koje deli ne samo sebi i sinu, o čemu je naš list pisao još prošle godine, već i drugim, sebi bliskim profesorim­a i asistentim­a, uspeo je da na ovoj visokoškol­skoj ustanovi zaposli, što se kaže, i kurtu i murtu. Za svakog ko je blizak s prvim čoveku ove obrazovne institucij­e našlo se mesta. Njegov sin Slobodan radi kao asistent na dva predmeta, i to Ekonomiji i Ekonomiji EU. Zaposlio je i Đorđa Dabetića, sina svog dobrog prijatelja, koji je direktor Ustanove studentski­h odmarališt­a i oporaviliš­ta - Radeta Dabetića. Međutim, za srećnu familiju Dabetić tu nije kraj, kao pomoćnik direktora za nastavu postavljen­a je Slavica Dabetić. Kad je reč o Dabetićevo­j, koja na BPŠ-U predaje matematiku i statistiku, ona je svoj doktorat pod nazivom „Primena matematičk­o statističk­ih metoda u istraživan­ju ponude i tražnje mesa“odbranila na Privrednoj akademiji. Treba li pomenuti da je to isti onaj fakultet koji je pohađao i Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije?!

- Toliko dobro barata materijom da joj je projektor neizostava­n u nastavi. Inače, nije jedina sa doktoratom privatnog fakulteta, pitanje je ko ga sve nema. I sam Đuro Đurović je doktorirao na privatnom fakultetu - Evropskom univerzite­tu u Beogradu, i to na odseku za menadžment, a predstavlj­a se kao doktor prava. Zaposlio je i svog mentora Nevenu Doknić. Inače, kad je o Dabetićima reč, Đurović vodi svoje prijatelje kod svog druga Radeta i na Zlatibor i na Avalu, što je debelo koštalo školu - navodi naš izbor dobro upoznat u dešavanja u BPŠ-U.

Kad je reč o bivšem predsednik­u Srbije Nikoliću, „Alo!“je već pisao da je u BPŠ-U zaposlena i Milena Nikolić, njegova snaja i ćerka našeg ambasadora u Kini Milana Bačevića, međutim, nje više nema na spisku zaposlenih profesora, dok je Bačeviću u toj školi status zamrznut.

Nema zime ni za Jeriniće. Na BPŠ-U odavno kao profesor radi Đurovićev prijatelj - Dragan Je-

rinić. Ovaj nekadašnji direktor Uprave carina, koji je danas i predsednik Saveta škole, zaposlio je i svog sina Nebojšu Jerinića.

- Nebojša Jerinić je asistent kod Đurovića, dok je Đurovićev sin doskora bio Jerinićev asistent navodi naš izvor.

Takođe, i Snežana Lekić, šef katedre za menadžment, zaposlila je svog sina Nemanju. Srećna je i familija Rudić.

- Nada Rudić, koja radi u pisarnici škole, zaposlila je i muža i ćerku, a Branka Vasić, koja je sada u penziji, ali radi u kabinetu kod Đurovića, zaposlila je nedavno svog sina - objašnjava naš sagovornik.

Inače, očigledno je da Đurović u školskom primeru nepotizma ne vidi ništa sporno. On je ranije za naš list upravo na temu spornih zaposlenja kazao da su svi oni izabrani u legalnom i regularnom postupku, kao i da je on taj koji vodi veliku borbu protiv prosvetne mafije koju je „zatekao u školi“.

- Ja ovde uspostavlj­am sistem kvaliteta i to nekome smeta, pa vrše pritisak i oni napadaju mene - kazao je svojevreme­no za naš list Đurović.

 ??  ?? Đuro Đurović, direktor Beogradske
poslovne škole
Đuro Đurović, direktor Beogradske poslovne škole
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia