Alo!

Iz pošte u selu Zuce noću odneli 650.000 dinara

Provalnici nisu otvarali fioke niti ormane, već su se uputili pravo u prostoriju sa kasom

-

Nepoznati provalnici su u noći između utorka i srede provalili u poštu u selu Zuce pod Avalom i ukrali oko 650.000 dinara.

Krađu su primetili radnici kada su juče ujutro došli na posao i odmah su obavestili policiju. Kako saznajemo, lopovi su tokom noći presekli metalne šipke na ulazu, a onda obili drvena vrata i ušli unutra.

- Odmah po ulasku, otišli su pravo u prostoriju u kojoj se nalazi veliki metalni sef. Obili su ga i, prema prijavi zaposlenih, iz njega odneli oko 650.000 dinara. Tragovi ukazuju da je krađu izvršio neko ko je dobro poznavao raspored prostorija i znao detalje povezane sa sigurnosni­m sistemom. Moguće je da ta osoba nije učestvoval­a u provali, ali da je nekome ispričala sve detalje i tipovala poštu - objašnjava naš sagovornik. Prema njegovim rečima, po načinu na koji su isekli rešetke i razvalili ulazna vrata može se zaključiti da su vični s alatom! - Tragovi na mestu pljačke ukazuju da su u pošti bila najmanje dva provalnika. Uigrani su i presecanje metala i češljanje cilindra im nije strano. Kada je o sefu reč, pokazali su zavidne veštine, jer su i njega lako otvorili. Zanimljivo je što ti provalnici nisu preturali po fiokama niti ormanima. Direktno su otišli do metalne kase koju su bez po muke otvorili - kaže naš izvor.

Uzete su izjave stanara, koji žive u neposredno­j blizini. Kako saznajemo, oni su rekli da niko ništa nije čuo niti video. Voždovačka policija je uzela snimke s okolnih objekata da bi lakše identifiko­vala počinioce. E. S.

 ??  ?? Presekli rešetke, obili vrata i ispraznili metalni sef
Presekli rešetke, obili vrata i ispraznili metalni sef

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia