Alo!

Oprali oko 50 miliona dinara?

- Piše: E. SADIKU redakcija@alo.rs

Ujak Aleksandra Šapića, Rade Dedović (61), ujna Ranka (49), kao i njihov sin Marko (26) uhapšeni su juče zbog sumnje da su učestvoval­i u pranju novca. Porodica Dedović je privedena u velikoj akciji MUP-A i Odeljenja za borbu protiv korupcije, zbog sumnje da je u firmi „Inex plus“d. o. o. bilo malverzaci­ja teških oko 50 miliona dinara. Pored njih prevedeno je još 12 osoba zbog sumnje da su zloupotreb­ili položaj odgovornog lica, poreske utaje i pranja novca.

Kako je saopštio MUP, uhapšene su odgovorne osobe iz firme „Inex plus” M. M. (37),

Ž. Š. (43.), M. K. (68),

R. S. (53), G. O. (59),

E. V. (64), A. A. (43), J

.A. (51), D. D. (53), D.

I. (41), D. P. (47) i V. V.

(70).

Sumnja se da su M. M. i Ž. Š. od januara 2016. do decembra 2017. sa računa preduzeća „Inex plus” na račune preduzetni­čkih radnji, koje su u vlasništvu osumnjičen­ih Marka Dedovića, J. A., D. D.,

D. I., D. P. i V. V., za fiktivne usluge isplatili oko 50.000.000 dinara. Posle uplate novca na račune, osumnjičen­i vlasnici preduzetni­čkih radnji su, kako se sumnja, po instrukcij­ama Radeta i Ranke Dedović podizali novac i za sebe uzimali pet odsto od podignute sume, kao proviziju, čime su nezakonito zaradili ukupno pet miliona dinara.

Sumnja se da su potom oko 45.000.000 dinara vraćali odgovornim licima privrednog društva „Inex plus” M. M. i Ž. Š., koji su novac zadržali i koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče od kriminalne delatnosti. Krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da su

zloupotreb­ili položaj odgovornog lica, poreske utaje i pranja novca biće podneta protiv još dve osobe. Osumnjičen­ima je određeno zadržavanj­e do 48 sati, posle čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Rade Dedović je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia