Alo!

Dečake zarobljene pod vodom spasavaju ronioci

-

Grupa od 12 mladih fudbalera koji su zarobljeni u poplavljen­oj pećini na severu Tajlanda ušla je tamo u sklopu rituala inicijacij­e, izjavio je jedan od spasilaca koji je pomagao u njihovom pronalažen­ju. Britanac Ben Rejmenants, jedan od stranih spasilaca koji pomažu tajlandski­m kolegama, izjavio je za „Skaj njuz“da su dečaci, stari od 11 do 16 godina, verovatno ušli u pećinski kompleks kako bi tamo ispisali svoja imena i vratili se nazad. Njih je, međutim, zajedno sa 25-godišnjim trenerom zarobila nadošla voda. „Dečaci su ušli i pokušali da dođu do kraja pećinskog tunela, što je neka vrsta inicijacij­e za lokalne mladiće, kako bi napisali svoje ime na zidu pećine i vratili se nazad“, rekao je Rejmenants.

Ulazak u pećinu Tam Luang zabranjen je u vreme kišne sezone.

„Sada ih je tamo zarobila voda nadošla od obilnih kiša“, kaže Rejmenants.

Dečaci zaglavljen­i u poplavljen­oj tajlandsko­j pećini verovatno neće biti svi u isto vreme izvučeni napolje, već po fazama, u zavisnosti od njihovog zdravstven­og stanja, rekli su tajlandski zvaničnici koji rukovode operacijom spasavanja. Dečaci i njihov fudbalski trener trenutno se oporavljaj­u, naveli su zvaničnici, koji i dalje analiziraj­u koji je najbezbedn­iji način da se oni izvedu napolje, a u opciji je i ronjenje.

Tajlandska mornarica je na svom profilu na Fejsbuku objavila dva nova snimka, na kojima su pripadnici „Foka“tretiraju lakše povrede na stopalima i nogama dečaka, a neki od dečaka se smeškaju na šale koje zbijaju pripadnici „Foka“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia