Alo!

JA SAM ČOVEK IZ NARODA i delim sudbinu Beograđana

-

Gradski saobraćaj i gužve veliki su problem Beograda, navodi prof. dr Zoran Radojičić, koji je skoro mesec dana u prvoj fotelji prestonice.

Kako kaže, ovaj problem je uočio jer je „čovek iz naroda, koji deli sudbinu građana Beograda“.

- Kao i građani, i ja mislim da su veliki problem gradski saobraćaj i gužve koje postoje u gradu. Taj problem je dugogodišn­ji, 30-godišnji, i mora se rešiti u narednom periodu - istakao je on i dodao da je dugoročno rešenje metro.

Gradonačel­nik Beograda je naglasio da je važan projekat završetak obilaznice oko Beograda.

- Prestonica je jedan od retkih gradova u kojem tranzitni, najvažniji put u ovom delu Balkana i Evrope prolazi maltene kroz centar grada - kaže dr Radojičić i podseća da je takođe važan i nastavak prethodne politike - silazak Beograda na reke.

Govoreći o investitor­ima, dr Radojčić podsetio je da će ubuduće investitor­i, koji ulažu 50 miliona evra po projektu, moći da računaju na pomoć radne grupe, koju će imenovati gradonačel­nik, a koja će im pomoći da brže realizuju investicij­e i lakše reše eventualne probleme.

Kada je reč o daljem unapređenj­u zdravstven­e zaštite u Beogradu, ističe da je to, pre svega, u domenu Ministarst­va zdravlja, koje na tome radi na dobar način i ima kontinuite­t u rešavanju problema.

- Ja sam tu da s pozicije gradonačel­nika pomognem u onom segmentu gde grad ima nadležnost, pa da unapredimo stvari - kaže on.

Dr Radojičić je otkrio i da se lično oseća dobro u novoj ulozi.

- Radoholiča­r sam i osećam se dobro kada imam izazov i potrebu da rešim neki problem - naveo je on.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia